Nieuwe MTB kledinglijn van Giordana

Mocht je wel eens op de racefiets zitten, dan ken je waarschijnlijk het merk Giordana wel. Zoals de naam al wel een beetje verraad heeft het merk Italiaanse roots en de ervaring van onze collega’s op de racefiets is dat het kwalitatief hoogwaardige kleding is. En met die ervaring hebben ze nu ook de offroad afslag gepakt, met hun nieuwe MTB kleding collectie die vooralsnog alleen in de US, Canada en Australië beschikbaar is, maar ongetwijfeld zal daar in de toekomst verandering in komen. De collectie is er voor zowel heren als dames.

Korte mouw of driekwart mouw?

De MTB collectie van Giordana kent twee verschillende jerseys, waarbij je de keuze hebt uit korte mouwen of driekwart mouwen. De technische details van beide shirts zijn gelijk. Het shirt is gemaakt van een lichte stof dat vocht makkelijk moet kunnen afvoeren. Dit moet ervoor zorgen dat het shirt je droog en koel houdt tijdens warme mountainbike tochten. Ondanks een lichtgewicht stof is het volgens Giordana wel stevig en duurzaam.

Bij het shirt met korte mouwen heb je keuze uit acht verschillende kleuren die mooi in de natuur passen. Geen opvallende of schreeuwende kleuren, maar juist rustige kleuren waarvan een deel met een subtiel camouflage design waarvan ikzelf de olijfkleur wel gaaf vind. Het shirt met korte mouwen is verkrijgbaar vanaf maat XS tot en met 3XL. Een aantal van deze kleuren en designs zie je ook terug bij het shirt met de driekwart mouw. Bij dit shirt heb je de keus uit 6 verschillende kleuren en designs en lopen de maten ook vanaf XS tot en met 3XL.

Het Over Short van gerecyclede flessen

Passend bij de shirts heeft Giordana ook een Over Short die je kan krijgen in drie verschillende kleuren. Ook hier geldt weer dat het rustige kleuren zijn die goed passen in de natuur en mooi matchen met de kleuren van de shirts. De Shorts zijn verkrijgbaar in het zwart, blauw of khaki waarbij ik zelf de laatstgenoemde qua kleur het mooist vind. Maar ik denk toch dat ik zelf voor de veiligere zwarte kleur zou gaan aangezien we ook in slecht weer gewoon doorrijden. De Shorts zijn voor 87% gemaakt van gerecyclede PET-flessen en de overige 13% is van Spandex. Deze combinatie is volgens Giordana erg slijtvast. De broek heeft een klittenband sluiting en een ergonomische pasvorm zodat hij goed blijft zitten als je op de mountainbike zit. Op het rechter bovenbeen is er een zak met een ritssluiting.

Liner met zakken en bretels

Zoals je wel gewend bent, zit er geen zeem in deze broek. Daarvoor heeft Giordana verschillende Liners in het assortiment. Daarbij heb je de keuze uit een Liner met bretels, of zonder. Op de foto is de Over Short gecombineerd met een Liner met bretels, en daar hebben ze het rugpaneel gebruikt voor drie zakken. Een slimme oplossing om toch extra eten of een tooltje mee te nemen als je met baggy kleding rijdt. Wanneer je deze zakken niet nodig hebt, kan je ook kiezen voor de liner zonder bretels waar geen zakken op zitten.

Hopelijk snel ook hier te verkrijgen, en anders een kennis uit de US, Canada of Australië lief aankijken of hij je wil helpen. De hele collectie kan je vinden op de site van Giordana.