Nieuwe MTB Gravity Range banden van Continental

Je hebt binnenkort weer meer keuze als het om banden gaat. Continental heeft hun nieuwe Gravity Range banden gepresenteerd. Om het makkelijk te maken zijn er in deze serie vijf nieuwe banden.

Als we het ingewikkeld willen maken dan heb je binnen de meeste van de vijf banden ook nog de keuze uit drie verschillende karkassen (trail, enduro en downhill) en uit drie verschillende compounds (endurance, soft en supersoft). En dan tot slot zijn de banden ook nog in 27,5 inch of in 29 inch te krijgen. Oh en dan vergeet ik de breedte. De banden zijn er in de breedtemaat 2,4 en 2,6 inch. Maar niet alle combinaties zijn mogelijk, neem bijvoorbeeld de downhill band. Deze heb je alleen met een downhill karkas en niet een trail karkas. Als ik alle opties die Contintal heeft gemaakt snel even tel kom ik aan veertig verschillende banden.

Meer keuze was dus duidelijk een understatement. Helemaal onderaan vind je het overzicht van alle banden en welke keuze je precies hebt per band. De vijf banden uit de Gravel Series dekken het hele mountainbikespectrum, van cross country tot downhill.

  1. Xynotal – harde ondergrond
  2. Kryptotal (Fr) – mix ondergrond (voorband)
  3. Kryptotal (Re) – mix ondergrond (achterband)
  4. Argotal – losse ondergrond
  5. Hydrotal – modder

Voor elke ondergrond is er dus een band te vinden. Logischerwijs verschillen per band de profielen en bij de Kryptotal band is er een band speciaal ontworpen voor de grip die je wil hebben aan de voorkant en een band met eigenschappen speciaal voor de achterkant. De drie karkassen hebben een aantal overeenkomsten maar hebben ook zo hun verschillen. Zo hebben de downhill en enduro karkassen een extra bescherming voor snakebites. En zo heeft de downhill band 4 lagen basis karkas in plaats van 3 lagen bij de enduro en de trail.

Hieronder zie je het profiel per band. Binnenkort dus in de winkel. Meer info via Continental

Xynotal – harde ondergrond
Kryptotal (Fr) – mix ondergrond (voorband)
Kryptotal (Re) – mix ondergrond (achterband)
Argotal – losse ondergrond
Hydrotal – modder

Overzicht van alle banden