Nieuwe Maap x 100% Hypercraft zonnebril in silver of copper

Vergeleken met 100%, is Maap een stuk minder aanwezig in het mountainbiken. Maar ondanks dat is de Maap x 100% Hypercraft zonnebril nog wel een leuke voor komend seizoen. Net even andere kleuren van de Hypercraft bril. En als Maap ergens goed in is, is het wel in het kiezen van kleuren.

De bril zelf wordt in elkaar gezet in Italië, al komt de lens uit Frankrijk. Het montuur is gemaakt van zogenaamd UltraCarbon. Volgens 100% maakt dit de zonnebril lichter maar ook sterker dan welke sportbril op de markt. Of ze dat eerste kunnen waarmaken weet ik niet zo zeer. Want ook al is de 23 gram die de bril moet wegen erg licht, er zijn merken die zeggen dat ze lichtere brillen hebben. De Koo SuperNova bijvoorbeeld heeft volgens de fabrikant een gewicht van 21 gram.

Even los van die 2 gram verschil, het is dus een erg lichte bril. Daar kunnen we het wel eens over zijn. De lens van de bril heeft een aantal ventilatiegaatjes. Ook heeft deze lens een behandeling gehad zodat het water en allerlei viezigheid makkelijk van zich af laat rollen. De bril beschermt tegen UV (UVA, UVB en UV400) en aan het eind van de pootjes zitten grippers zodat hij beter op je hoofd blijft zitten.

En het Maap sausje maakt hem extra chic. In de kleuren silver en copper zijn ze te krijgen. Ook hebben ze beide nog wat kleine details die je herkent van Maap. Erg gaaf. Je moet wel even je best doen om er eentje te vinden, want net als met zo veel de afgelopen tijd, zijn ze snel uitverkocht. De prijs is € 215,-

Meer info via Maap