Nieuwe lijn met mountainbikeschoenen van Fox

Fox komt met een compleet nieuwe mountainbikeschoenenlijn. De lijn bestaat uit drie modellen: de Union Boa, de Union en de Union Flat. De Union Boa is voorzien van twee boa sluitingen en de Union is voorzien van veters in combinatie met klittenband. De Union Flat heeft alleen veters en is de enige schoen die niet geschikt is voor schoenplaatjes maar voor flatpedals, een vlakke zool dus.

De schoenen zijn verkrijgbaar in vier kleuren en hebben een Ultratac buitenzool voor grip. Alle modellen hebben een versterkte neus die voor bescherming tegen steenslag moet zorgen. Bij elke schoen is het leer aan de bovenkant gemaakt uit één stuk, wat zorgt voor een lager gewicht en een betere pasvorm. Qua fit hebben de schoenen een standaard pasvorm waardoor je dus je eigen schoenmaat aan kunt houden volgens Fox.

Union Flat voor vlakke pedalen

Het eerste model is de Union Flat, en zoals gezegd is deze schoen bedoeld voor flatpedals. Op het eerste gezicht heeft de schoen een iets robuustere zool. Deze schoen kost € 149,99. De onderkant bestaat uit zeskantige noppen die gemaakt zijn voor vlakke pedalen. Volgens Fox zit je met deze schoenen betrouwbaar ‘vast’ op je pedalen.

Boa of klittenband?

Op het oog lijken de modellen Union en Union Boa veel op elkaar, en het verschil zit ‘m daar dan ook vooral in de sluiting. Het Boa-systeem is natuurlijk wat duurder, maar wat mij betreft ook praktischer omdat je je schoen eenvoudig en specifieker vaster en losser kan draaien. Daarnaast ziet het er ook strak uit. Maar eerlijk is eerlijk, de Union ziet er met veters en een dunne klittenbandsluiting ook keurig uit. Qua prijs is het verschil € 70,-. Voor de Union betaal je € 169,99 en voor de Union Boa € 239,99. Onder beide modellen passen de schoenplaatjes van alle bekende pedaalmerken.

Wat betreft de maten en kleuren heeft Fox het lekker overzichtelijk gemaakt. Alle drie de modellen zijn in vier kleuren leverbaar: zwart, mokka, rood en grijs. Qua maatvoering is er de keuze uit 16 maten van 37 t/m 47. Persoonlijk vind ik vooral de mokkakleur leuk, een keer wat anders dan de veilige keuze voor zwart.

Meer info via Fox.