Nieuwe kledingcollectie van Trek met gerecycled materiaal

Trek lanceert een nieuwe lente/zomer kledingcollectie voor mountainbikers. Voor de kledinglijn zijn gerecyclede materialen gebruikt en het assortiment bestaat uit kleding voor dames, heren en kinderen. Leuk dat Trek ook aan de kids denkt! Volgens Trek is elk kledingstuk deels gemaakt van gerecyclede plastic flessen, en daardoor zorgt deze collectie er voor dat ruim 800.000 plastic flessen niet op de vuilnisbelt belanden.

Evoke lijn

Als eerste is er de Evoke lijn, die er voor zowel dames, heren als kinderen is. Deze serie bestaat uit één shirt en één korte broek. Het shirt is er in het zwart en in een olijfgroene kleur, en voor heren is er ook nog een witte variant. Op het groene shirt staat in grote, sierlijke letters Ride en op de andere shirts staat op de borst in het klein de merknaam Trek. Het shirt heeft 30+ UV-protectie en is gemaakt van een stretchend katoen gecombineerd met polyester. De gebruikte drirelease techniek voert je zweet af zodat je lichaam zo droog mogelijk blijft. Het shirt heeft een losse fit, een ronde hals en korte mouwen.

De Evoke broek valt ruim boven de knie en is er in het zwart en in een taupe kleur. De broek heeft van een lichtgewicht zeem, heeft een achterzak met rits en riempjes om de broek met klittenband zodat hij strakker en losser kan . Aan de voorkant heeft de broek twee zakken zoals je gewend bent van bijvoorbeeld je spijkerbroek. De broek heeft een semi-fit, wat betekent dat de broek een beetje baggy is maar niet heel erg dus.

Rythm en Troslo broeken

Naast de Evoke broek zijn er nog twee mountainbikebroeken te vinden in deze collectie. De Troslo is een strakke fietsbroek, en de Rhythm is een baggy broek voor de ruigere trailrides. De Rhythm heeft veel weg van de Evoke broek maar is een stukje langer, deze broek valt ruim op de knie terwijl de Evoke broek een stukje boven de knie stopt. De Rhythm broek heeft naast de twee extra diepe zakken op de voorkant op de zijkant van de broek een ritsvakje waar je tijdens het rijden ook gemakkelijk bij kunt.

De Troslo broek heeft als enige broek een strakke fit. De broek heeft ademende zijpanelen en de siliconen gripper aan de binnenkant van de broek zorgt ervoor dat de pijpjes niet omhoog kruipen. Ook deze broek heeft weer een zeem en volgens Trek is deze broek goed te combineren met de Rhythm broek. De broek heeft trouwens geen bretels.

Trek heeft per product uitgerekend hoeveel plastic waterflesjes er ‘bespaard’ worden, dus flessen die niet op de vuilnisbelt belanden. Bij de shirts liggen deze aantallen tussen de 26 en de 35 per shirt, en bij de broeken zijn dat er tussen de 12 en 25. En dat zijn mooie aantallen, waarmee Trek een mooie bijdrage doet aan milieuvriendelijke productie van kleding.

Prijzen

Evoke shirt dames/heren: € 39,99
Evoke shirt kids: € 29,99
Evoke broek dames/heren: € 139,99
Evoke broek kids: € 89,99
Rhythm broek dames/heren: € 99,99
Troslo broek dames/heren: € 59,99

Meer info via Trek.