Nieuwe Hammerhead Karoo fietscomputer

Hammerhead is het fietscomputermerk dat tegenwoordig onder Sram valt. Tegelijk met de nieuwe Sram Red AXS groepset heeft Sram ook de Karoo gepubliceerd. Bij het zien van de nieuwe Hammerhead Karoo word ik direct enthousiast. 

Mooi design 

Een strak design is het eerste wat mij opvalt. Mij doet het een beetje denken aan de Wahoo Element Roam door de vorm. De Karoo is uitgerust met een touchscreen en de schermen zijn volledig aan te passen naar eigen smaak. Handig! Maar dat mag je ook verwachten van een goede fietscomputer. Er is veel kleur is te zien op de verschillende schermen. Dit is voor mij zeker een plus punt, het maakt alles net even duidelijker en het is ook nog eens leuk om naar te kijken. De schermresolutie is 292 ppi. Met de app voor iOS en Android kun je makkelijk routes en training importeren en exporteren. 

Veel Opties

Alles wat je van een fietscomputer verwacht is op het eerste gezicht aanwezig. Paar interessante dingen die me opvielen is onder andere een scherm waarop je ziet hoe vol je batterij is en daarnaast gelijk laat zien hoeveel kilometer je hier nog mee kan fietsen. De Karoo laat de aankomende klim zien, ook zonder een geplande route. Geen onverwachte lange klimmen meer dus. Een van de belangrijkere punten is natuurlijk dat de Karoo makkelijk te verbinden is met de nieuwe AXS-groep zowel de mountainbike groep als de race groep.

De Hammerhead Karoo heeft veel verschillende opties en ziet er goed doordacht uit. Het gewicht van de Karoo is 118 gram. Opladen doe je met een USB-C kabel. De afmeting is 102,8 x 61,7 x 19,9 mm. Voor deze Karoo fietscomputer betaal je € 500,- wat redelijk in lijn ligt met andere high-end fietscomputers.

Meer info via Hammerhead