Nieuwe Goodyear Newton banden voor 2022

Meer keus wat banden betreft. De nieuwe collectie Goodyear Newton banden zijn gepresenteerd. In totaal zijn er 15 verschillende banden maar ze hebben hun best gedaan om het kiezen makkelijk te maken.

Als eerste is er onderscheid tussen de voor en achterband. Newton MTF is de voorband en MTR is de achterband. Daar waar de laatste letter van de afkorting staat voor Front en Rear. Daarnaast zijn de banden opgedeeld in waar je ze voor wil gebruiken, Trail, Enduro of Downhill. En tot slot heb je de verschillende bandenmaten. Voor de achterband (MTR) heb je keus uit 27,5 x 2,4 of 27,5 x 2,6 of 29 x 2,4. De voorband (MTF) heeft iets minder opties namelijk 27,5 x 2,5 of 29 x 2,5. Zo kom je in totaal aan 15 banden.

Profiel met inspiratie uit de motorcross

Ze hebben bij het ontwerp van de banden een beetje gekeken naar de motorcross. Ze hebben bij de voorband geprobeerd het contactoppervlakte met de ondergrond iets te vergroten waardoor je stabieler rechtuit moet kunnen rijden en ook iets beter kan remmen. De achterband heeft meer grip gekregen door de buitenste noppen dicht bij elkaar te zetten.

Links het profiel van de voorband en rechts van de achterband

Rubber- en karkassamenstelling

Bij de voorband zijn er 2 verschillende rubbersamenstellingen (compound), de Trail2 die zoals verwacht op de Trailband is gebruikt. Dit is een tweeledig 50/60a samenstelling. Deze is voor de voorband en de achterband gelijk. De Enduro en de Downhil hebben een Grip3S die bestaat uit een drieledige 40/42/60a samenstelling. Deze Grip3S is speciaal voor de voorband. De achterband heeft de Grip3 met een drieledige 40/50/60a samenstelling.

Het karkas van de band verschilt ook, zo heeft de Trail band 1 laag van 60 TPI. De Enduro band een iets soepelere 2-laags 120 TPI en de Downhill band een iets stevigere 2-laags 60 TPI. Ook de bescherming van de band loopt op van de Trail naar de Downhill band.

De banden zijn er alleen in het zwart. De Downhill banden zijn er vanaf juli, de andere kan je nu al kopen. De prijzen verschillen een beetje per band maar om je een idee te geven. De Enduro 29 x 2,4 kost € 59,-, de Trail 27,5 x 2,4 kost € 54,- en als je kiest voor de Downhill 29 x 2,5 dan betaal je daar € 65,- voor.

Meer info via Goodyear