Nieuwe Enduro 300 wielen van Industry Nine zijn nog steviger

Een set wielen voor in je enduro bike heb je het liefst zo stevig mogelijk, want ze krijgen nogal wat te verduren. Bij Industry Nine hebben ze de nieuwe Hydra Enduro 300 wielen niet alleen heel stevig gebouwd, maar ook met een nieuwe velg zodat ze beter bestand zijn tegen impact. Beter voor de velg, maar ook minder kans op lekrijden, aldus het Amerikaanse merk.

Brede velg en een holle velgrand

De aluminium wielset wordt gebouwd met 32 dikke spaken, een eigen Industry Nine naaf en dus een nieuw ontwikkelde velg. Want daar zit de winst ten opzichte van zijn voorgangers. De velg heeft een interne breedte van 30 mm. Aan de buitenkant meet hij maar liefst 37.6 mm. De velg is asymmetrisch en heeft een versteviging op de plek waar de spaken in het velgbed zitten. Dit kan je duidelijk zien in de getekende doorsnede die hieronder is weergegeven. Het bijzondere aan de velg is dat hij een holle tubeless velgrand heeft. De tubeless rand van de velg is heel breed en heeft ruimte aan de binnenkant waardoor hij een impact van bijvoorbeeld een rots of steen beter kan worden opgevangen. De kracht van de impact wordt beter verdeeld, zodat de velg langer mee kan, volgens Industry Nine.

29 inch of 27,5 inch, het kan allebei

Bijkomend voordeel van de brede holle velgrand is dat de kans op een stootlek of snakebite aanzienlijk kleiner wordt, volgens hen. Klinkt logisch, aangezien een brede velgrand minder ‘scherp’ is en dus minder in de wang van de band snijd. De velgen zijn geschikt voor banden tussen de 2.3 en 2.8 inch breed. Een set 28 inch wielen weegt 1870 gram, en zijn per direct beschikbaar. Daarvoor zal je dan $ 1430,- voor moeten betalen. We hebben alleen nog de dollar prijzen. Vanaf half juni zullen de wielen ook als 27,5 inch beschikbaar komen en deze hebben een gewicht van 1800 gram.

Deze prijs geldt voor de ‘standaard’ zwarte Enduro 300 wielen. Deze wielen zijn ook beschikbaar in de configurator waar je kan kiezen voor gekleurde spaken en evt. ceramische lagers. Hiervoor hangt er wel een ander prijskaartje aan de wielen, want het customizen qua kleur kost minimaal $ 150,-. De meerprijs voor ceramische lagers is $ 540,-. In deze configurator kan je ook kiezen voor verschillende end-caps, en inbouw breedtes qua naaf die passen bij je fiets. Bij deze verschillende mogelijkheden wordt er geen meerprijs berekend.

Via Industry Nine