Nieuwe Cube AMS Hybrid ONE44 E-MTB

Vandaag komt Cube officieel met haar nieuwste E-MTB op de markt. De Cube AMS Hybrid ONE44 is een trailbike die gebruik maakt van de lichte Bosch PerformanceLine SX aandrijving. Hiermee moet je toch licht en wendbaar de trails naar beneden kunnen sturen terwijl je ook genoeg ondersteuning krijgt wanneer je weer naar boven moet. Niet een wedstrijdfiets maar eentje waar je dus veel plezier mee kan hebben. Cube heeft de bike op vier verschillende manieren afgemonteerd.

Carbon frame van 2100 gram

Het frame van de E-MTB is gemaakt van C:68X carbon waardoor het frame 2100 gram weegt. Naast dat je de balhoofdhoek kan aanpassen is hij ook geschikt voor UDH (Universal Derailleur Hanger). Doordat je de stand van de balhoofdhoek kan aanpassen, verander je naar wens de geometrie van de bike. Helemaal onderaan vind je een tabel van de geometrie data.

Even nog kort over de Bosch SX motor. Deze heeft een maximaal koppel van 55 Nm in combinatie met een 400Wh accu. Maar voor de liefhebber is het systeem uit te breiden met een extra accu van 250Wh. Zoals je ziet is 55 Nm niet het meest wat een Bosch motor kan leveren, maar deze SX is dan ook gemaakt om licht te zijn. Het maximaal vermogen is 600W. Volgens Bosch weegt de motor zo’n 2 kg en ook de accu weegt 2 kg. Dus dan kom je aan een gewicht voor dit systeem van zo’n 4 kg. De Cube is er dus in vier uitvoeringen en daar zitten een paar heerlijke bij, al zeg ik het zelf. Er zijn wat mij betreft twee topmodellen.

Cube AMS Hybrid ONE44 C:68X SUPER TM

De duurste uitvoering, de AMS Hybrid ONE44 C:68X SUPER TM is afgemonteerd met de Sram XX Eagle AXS groepset, al zitten er Magura MT Trail Carbon remmen op (203/180mm). Als voorvork is er hier gekozen voor de Fox 36 Float Factory 140 mm met Kashima coating. De achtervering is de Fox Float X Factory, ook met Kashima coating. De dropperpost is ook van Fox. De cockpit is van Cube zelf en van carbon. De wielen zijn de Newmen Advanced SL A:30 van carbon. En tot slot is het mooi te melden dat er een e*thirteen Race carbon crank (32T) is gemonteerd. De prijs voor dit alles is € 8.999,-. Van deze fiets zie je ook alle detailfoto’s.

Cube AMS Hybrid ONE44 C:68X SLT

Wil je nagenoeg dezelfde afmontage waarbij de groepset en remmen zijn vervangen voor de Shimano XTR groepset, dan kan dat ook. In dat geval bespaar je iets, want de mechanische groepset is gewoon iets gekoper. Voor dit tweede topmodel betaal je dan € 7.999,-.

Cube AMS Hybrid ONE44 C:68X TM

Het derde model is afgemonteerd met Sram GX Eagle AXS en heeft een Fox 36 Float Performance 140 mm voorvork en achter een Fox Float X Performance. De verdere onderdelen zijn ook iets minder dan de voorgenoemde twee topmodellen. Dat merk je dan ook in de prijs met € 6.499,-

Cube AMS Hybrid ONE44 C:68X SLX

Tot slot is er nog het model afgemonteerd met Shimano XT en een Fox 34 Float Performance 140 mm voorvork en achter een Fox Float Performance. Deze kost dan ook het minst met € 5.999,-.

Meer info via Cube.