Nieuwe BH Ultimate EVO is sneller geworden

De BH Ultimate EVO was al een snelle hardtail MTB, en nu is hij vernieuwd. En wat is een fijne verbetering als het gaat om een wedstrijdmountainbike? Dat hij sneller is geworden. En dat is wat BH zegt over deze nieuwe Ultimate EVO.

Frame weegt 820 gram

Voor het frame hebben ze gebruik gemaakt van T1100G carbon. Dit carbon samen met de techniek om de frames onder hoge druk in de mal te maken, resulteert in een gewicht van 820 gram in maat M. Toch hebben ze volgens BH naast stijfheid ook iets meer comfort weten te halen uit datzelfde frame. Een kwestie van op een goeie manier de lagen carbon schikken. Zo krijgt het bottom bracket en balhoofd extra versteviging voor extra stijfheid op die plekken.

Als het allemaal zo uitgedacht is om zo licht mogelijk te zijn, dan zal er wel een maximaal rijdersgewicht zijn. Nee, zeggen ze bij BH, geen beperking wat dat betreft. De combinatie van een lichter frame met hogere stijfheid zorgt op papier dus voor een snellere fiets, al zijn het nog altijd de benen die het werk moeten doen.

Handig tooltje

De kabels gaan door het frame waardoor het er allemaal lekker clean uit ziet. Een handigheidje zit in de stuurbuis. Daarin kan je een tooltje kwijt met een inbus van 6, 5, 4, 3 en 2,5 mm. Daarnaast is er ook een kettingpons, Co2 adapter en een T25 bitje. Dit tooltje moet je er wel weer los bijkopen.

Er zijn verschillende uitvoeringen van de Ultimate EVO en het topmodel is afgemonteerd met een Sram XX1 AXS Eagle groepset. 12-speed uiteraard. De fiets is een hardtail dus er is geen achterdemper maar aan de voorkant wordt er geveerd met een Fox 34 Step-Cast Factory voorvork met de bekende Kashima coating. De prijs is dan € 7.399,90. De Ultimate EVO is er vanaf € 3.599,90 en deze is dan afgemonteerd met Shimano XT mix groepset en een Fox 34 Step-Cast Performance voorvork.

Het gaat hier dus om de wedstrijd hardtail van BH waarmee de renners van team BH Templo Cafés ook rijden. Al zullen ze vaker te zien zijn op de full suspension van BH omdat de parcoursen daar om vragen.

Via BH