Nieuw Wilier Triestina – Pirelli Factory Team en haar Wilier Urta SLR

Afgelopen week kwam het nieuws binnen dat het nieuwe Wilier Triestina-Pirelli Factory Team een feit is. Vorig jaar was dit nog het Trek-Pirelli team. Nu is Wilier het merk waarmee de rijders gaan fietsen. En met Wilier hebben ze als Italiaans team het doel om Made in Italy te laten schitteren in het mountainbiken, zoals ze zo mooi zeggen. In het Italiaans klinkt het nog gepassioneerder.

Het team zal voor 2022 bestaan uit acht rijders die uitkomen in zowel XCM (cross country marathon) als XCO (cross country olympisch). De twee Italiaanse kampioenen, Fabian Rabensteiner in XCM en Giada Specia in cross country U23. Dan hebben ze nog de Belgisch kampioen XCM, Wout Alleman. De andere vijf rijders zijn: Daniel Geismayr, Samuele Porro, Simone Avondetto, Gioele De Cosmo en Janis Baumann.

Het team van 8

De MTB waar ze het allemaal mee moeten gaan doen is de Wilier Utra SLR die zoals te verwachten in de cross country categorie valt. Een compact frame met een veerweg voor en achter van 100 mm. Ze hebben hem compact, gebalanceerd en snel gemaakt, volgens Wilier. Flat mount remmen en een monocoque carbon frame en de kabels gaan door het frame. Mooi is ook de carbon cockpit waar bij het stuur en de stuurpen uit één geheel bestaat, de Urta Bar. De fiets wordt afgemonteerd met onderdelen van Pirelli, Shimano, Fox, and Miche. Zo zijn de dempers van Fox en de voorvork is de Fox 32 Factory Kashima. De groepset op de bike is Shimano XTR. De wielen zijn van Miche, de K1 Carbon met daarop banden van Pirelli.

Voor de Italiaanse en Belgische kampioenen is er een speciaal design. De overige rijders rijden op de standaard mat zwarte fiets. Al mogen zij ook niet klagen, als je naar de foto’s hieronder kijkt.

het design voor de Italiaanse kampioenen

Oh en voor de gewone sterveling is de Wilier Urta SLR ook te koop. Je kunt dan kiezen uit een zwarte of een rood/blauwe kleur. Daarbij zijn er allerlei keuzes wat betreft afmontages. Het begint met een Shimano XT afmontage met een Rock Shox SID Ultimate SL fiets voor € 5900,-. Ga je helemaal los dan kan je naar de € 10500,-. In dit geval heb je dan Sram Eagle XX1 AXS, een Fox 32 Stepcast Factory Kashima voorvork en nog meer high-end onderdelen.

Via Wilier

Giada Specia
Wout Alleman
het design voor de Belgisch kampioen
Fabian Rabensteiner
De standaard teamfiets, ook niet verkeerd toch?
de fiets van de Belgisch kampioen XCM, Wout Alleman
de rood/blauwe versie zoals je hem in de winkel kan vinden
en de zwarte versie die ook in de winkels te vinden zijn