Nieuw! SRAM AXS Pod Rocker Paddle

Inmiddels ben ik gewend aan de AXS Pod Controller, maar lang heb ik de mogelijkheid gemist om ook met je wijsvinger van versnelling te kunnen wisselen. De originele draadloze Pod Controller kun je namelijk alleen met de duim bedienen op de twee knoppen aan de voorkant. Er was al een oplossing bedacht door andere fabrikanten, maar SRAM komt nu met een officiële oplossing.

AXS Pod Rocker Paddle voor duim en wijsvinger

De mogelijkheid om van versnelling te wisselen met je wijsvinger is vooral handig als je staat op de pedalen. Bijvoorbeeld bij een klim of sprint. Daardoor komt je lichaam ten opzichte van het stuur wat naar voren, waardoor je duim verder weg komt van de Pod Controller. Je wijsvinger komt dan juist dichter op de Pod Controller en daarmee kun je door middel van de nieuwe Pod Rocker Paddle dus nu ook van versnelling wisselen.

Ook voor de linker AXS Pod is een nieuwe Pod Rocker Paddle gekomen. Die heeft ook de mogelijkheid om de Pod met je wijsvinger te bedienen. Met de linker Pod kun je bijvoorbeeld een draadloze AXS Reverb dropperpost of Flight Attendant bedienen. Uiteraard kun je de precieze functies van de Pods naar smaak aanpassen in de AXS-app.

De nieuwe SRAM AXS Pod Rocker, zoals de nieuwe bediener voluit heet, is per kant los verkrijgbaar als volledige controller met een adviesprijs van € 170,-. Mocht je al een AXS Pod hebben, dan is de nieuwe Pod Rocker Paddle links of rechts ook los verkrijgbaar voor € 22,- per stuk.

Meer bij SRAM.