Nieuw Canyon CLLCTV XCO Team met Loana Lecomte

Komend seizoen zal Loana Lecomte uitkomen voor het nieuwe Canyon Canyon CLLCTV XCO Team. Lecomte won afgelopen seizoen het algemeen klassement van de UCI World Cup XCO. Dit deed ze door maar liefst vier van de zes wereldbekers te winnen. En dat allemaal terwijl ze nog maar 22 jaar oud is. Dit seizoen zal ze haar titel gaan verdedigen en met de overstap naar haar nieuwe team heeft ze daarbij de beschikking over de Canyon Lux en Canyon Exceed.

De Canyon Exceed voor Loana Lecomte

Naast Lecomte bestaat het team uit Thomas Griot en Luca Schwartzbauer. Griot is 27 jaar en komt uit Annecy, Frankrijk. Zijn doel is om meer binnen de top-5 te finishen tijdens wereldbekerwedstrijden. Omdat hij afgelopen jaar tijdens de race in Leogang op het podium eindigde, lijkt het doel goed haalbaar.

Thomas Griot

Schwartzbauer is regerend Duits XC marathon kampioen. Met z’n 25 jaar studeert hij ook nog Industrial Engineering. Een plek in het nieuwe team is een flinke stap vooruit. Een top-tien klassering is het doel.

Bijzonder zal het Wereldkampioenschap 2022 zijn dat in het thuisland Frankrijk van Lecomte en Griot wordt gehouden. In februari zal het team worden uitgebreid met nog een extra renner, dus binnenkort nog meer nieuws.

Info via Canyon

Luca Schwartzbauer
En de Canyon Lux