Nagenieten van Cape Epic met uitgebreide samenvatting – video

Met jaloersmakende vergezichten uit Zuid-Afrika weet je één ding zeker: een nieuw mountainbike seizoen staat op het punt van beginnen. De achtdaagse Cape Epic is voor veel professionele mountainbikers een perfect opstart naar een wereldbekerseizoen. Vandaar dat je ook dit jaar weer een flink aantal kleppers strijden om de winst.

Met acht dagen is de Cape Epic de langste meerdaagse mountainbike marathon uit de Epic Series. In totaal bedwingen de deelnemers zo’n 16.000 hoogtemeters over in totaal 700 kilometer. Als de eerste lentestralen in ons land nog druk bezig zijn de winterse buien te verdrijven, kun je in Zuid-Afrika rekenen op stoffige paden en kort-kort kleding.

Ook dit jaar strijden interessante kopstukken om de titels, met daarbij ook zeker Nederlandse toppers. Hans Becking doet bij de mannen mee voor de winst en rijdt zelfs een tijdje in de gele leiderstrui. Uiteindelijk staat hij met zijn Megamo-combo Wout Alleman op de derde trede van het eindpodium. Het is vooral Anne Terpstra die hoge ogen gooit met haar Ghost-teammaat Nicole Koller. Zij weten namelijk het eindklassement te winnen en zijn daarmee de beste dames van dit jaar.

Geniet hier na van de uitgebreide samenvatting.