Nagenieten met spectaculaire beelden van het WK 2022 in Les Gets

De regenboogtruien zijn weer verdeeld over de schouders van de beste mountainbikers in de wereld. Het Franse Les Gets werd een prachtig decor voor de cross country, downhill en eMTB specialisten, met veel Frans succes in eigen land. Fotograaf Vincent Engel was ter plaatse en maakte dit spectaculaire beeldverslag.

E-mountainbike

Na twee dagen van kwalificaties en een cross country Team Relay stond op de vrijdag het eerste spektakelstuk op het programma. In minder dan een uur streden de beste eMTB-ers om het goud. Bij de dames ging de winst naar Nicole Goldi en bij de heren was het Fransman Jerome Gilloux. Beste Nederlander werd Kjell van den Boogert van het Team CST PostNL Bafang Mountainbike Team met een nette 9e plek. Ook Peter Sagan stond aan de start en werd zestiende met hieronder wat mooie beelden.

Downhill

Veel Franse successen in het organiserende thuisland, maar in de dameswedstrijd downhill op zaterdag ging de winst naar Oostenrijkse Valentina Höll. Bij de mannen dan weer een clean sweep in de thuiswedstrijd, want maar liefst drie Fransen kleurden het podium met als winnaar Loic Bruni.

Cross Country

Pauline Prévot had een topweekend. De Française won op vrijdag de short track race en mocht zich twee dagen later kronen tot de beste van de wereld in de cross country olympic. Anne Terpstra was met een zesde plek de beste Nederlander. De meest indrukwekkende prestatie aller tijden is die van Nino Schurter. De Zwitser liet de short track aan zich voorbij gaan, maar werd voor de tiende (!) keer in zijn carrière wereldkampioen.

Fotografie: Vincent Engel