Mountainbike brake setup volgens Magura-rijders

Heb jij de standaard meegeleverde remmen nog op je mountainbike? Vaak worden op mountainbike-remmen uit het merk van de onderdelengroep gemonteerd, maar juist met remmen kun je heel veel customizen. Het Duitse merk Magura is al jaren gespecialiseerd in remmen. Twintig jaar geleden zag je het merk veel op mountainbikes met de fluoriserende hydrolische velgremmen. Tegenwoordig gebruiken ze hun jarenlange kennis uit de motorsport voor high-end schijfremmen. Mocht je een rem-upgrade overwegen, dan vind je in deze online drieluik inspiratie met de favoriete brake setup van professionele mountainbikers.

Aflevering 1: deze remmen kiezen trailbikers

In de eerste aflevering laten drie professionele trailbikers hun favoriete brake setup zien. De Duitse Jasper Jauch heeft een carrière als downhill coureur gehad, maar rijdt nu als Youtuber veel trails. De jonge Gabriel Wibmer heeft Magura-remmen op gesponsorde Canyon laten monteren en Brett Tippie is een welbespraakte enduro-rijder.

Aflevering 2: remmen voor downhill mountainbikes

Chris Grice is een jonge downhill coureur uit de stal van Specialized. Hij neemt je mee door zijn Magura-setup. Danny Hart is een downhill coureur van Cube met remmen van Duitse merk en Johannes Fischbach rijdt op een Raymon downhill mountainbike met eveneens de felgekleurde remmen.

Aflevering 3: lichtgewicht cross country remmen

Vorige week verscheen de laatste aflevering van de serie. De cross country mountainbiker Lotte Koopmans uit het Nederlandse American Eagle-team rijdt met Magura-remmen. In deze video vertelt ze samen met Bart Brentjes over de remwensen voor cross country athleten. Ook zien we Alex Bregenzer met zijn Cannondale Scalpel.