Moots Forager fatbike voor de echte winters

Een echte winter met veel sneeuw is hier alweer een paar jaar geleden. Maar als je goed voorbereid wil zijn op de volgende echte winter dan is de nieuwe titanium Moots Forager iets voor je. De Forager is een echte fatbike. 4,5 inch brede banden krijg je eronder.

De fiets supermooi afgemonteerd. Wat je misschien ook wel verwacht van Moots. De bike heeft geen vering, het comfort haal je maar uit de grote banden. Daarom komt er een Enve Fat Fork in met een headset van Chris King. De hele cockpit is ook van Enve. Ook niet verkeerd.

Voor de groepset hebben ze gekozen voor Shimano XT. Niet het topmodel van Shimano maar een erg fijne off-road groepset. De wielen komen van HED, de Big Half Deal. De banden zijn volgens de specs de 45nrth Dillinger 5 en niet de Terrene Cake Eater zoals op de foto’s te zien is. Voor heb je maximaal ruimte voor een 1x 30T voorblad.

Hier zie je de fatbikes niet zo heel veel meer maar ze zijn echt super leuk om te rijden. Los van in de sneeuw is het ook erg goed te doen op het strand. Maar de doelgroep van de fiets blijft erg klein. De adviesprijs van $ 9.653,- (zonder invoer etc) helpt daar ook niet echt bij. Je kan de fiets nu bestellen en dan is hij in november klaar, zo staat te lezen op de site van Moots.

Meer info via Moots