Met de Etna Mips helm van Limar val je op

De Etna Mips helm van het merk Limar is niet nieuw, maar we lichten ‘m toch even uit. Want soms komen we producten tegen die opvallen, en die we niet onbelicht kunnen laten. En in deze categorie valt deze helm dan ook, met de opvallende bescherming rondom de oren. De Etna Mips helm is volgens Limar gemaakt voor trails, enduro en bikeparks en spreekt daarmee een brede doelgroep aan.

Over de gehele achterkant van de helm staat de merknaam Limar, en die loopt door tot op de zijkanten van de helm. Het kenmerkende Mips stickertje zien we in het geel op de achterkant. Op het vizier van de helm staat merknaam Limar ook nog, aan beide kanten. Op de achterkant van de helm zien we heel veel kleine stipjes op de helm, en dat geeft de helm een gave look.

Voorzien van Mips

De sluiting is van FidLock en onder je kin is het riempje voorzien van een comfortabel kussentje. De helm is voorzien van een Mips veiligheidssysteem. In totaal heeft de Etna Mips vijftien lucht in- en uitgangen die zo ontworpen zijn dat de lucht in de helm kan circuleren. Het verstelsysteem aan de achterkant kan ook in hoogte versteld worden. De padding kan verwijderd worden om deze zo nu en dan eens te wassen.

Geschikt voor brede doelgroep

Maar het meest opvallende aan deze helm is toch wel het deel rondom de oren. De helm loopt tot over je oren, maar je oren zelf zijn wel vrij. Zo kun je nog wel omgevingsgeluiden waarnemen. De helm zit tussen een standaard en een full face helm in. Door de bescherming rondom je oren heb je echt een stukje extra bescherming te pakken, zeker ten opzichte van een ‘standaard’ helm. Limar omschrijft de helm als geschikt voor zowel de trails als enduro.

De Limar Etna Mips helm is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren. Je hebt de keuze uit Mellow Mustard, Ice Gray, Claret Violet, Ocean Sage en Black Titanium. De Etna Mips kost € 188,40 en is verkrijgbaar in de maten M (53-57 cm) en L (57-61 cm). In maat M weegt de helm 450 gram en in maat L 500 gram.

Meer info via Limar.