McLaren komt met extreem sterke E-MTB – McLaren Extreme 600

Het merk McLaren ken je vermoedelijk wel van Formule 1 of andere snelle sportwagens, maar het bedrijf stapt nu ook in de wereld van mountainbike. En dat doen ze meteen met brute kracht.

600 watt motor

De nieuwe McLaren Extreme 600 komt met een motor die 161 Nm koppel heeft, die goed is voor zo’n 600 Watt aan brute kracht. En zelfs 852 Watt piekvermogen. Ter vergelijking: de sterkste Shimano-motor (EP8/EP801) heeft 85Nm aan koppel. Dat is dus wel serieus krachtiger. Toch valt het gewicht van 3,6 kilo voor de motor nog reuze mee. In totaal heeft de motor vier ondersteuningsstanden die wordt gevoed door een accu van 720Wh / 48V.

Je kunt zien dat McLaren van een heel andere hoek de fietsenindustrie binnenstroomt, want zowel het uiterlijk als de opbouw van het carbon frame zijn heel anders en ogen net zo hoogwaardig als de afwerking van de snelste raceauto’s. Ook de afwerking van het dashboard in het stuur lijkt op de cockpit van een auto.

Toch blijven ze voor de afmontage bij reguliere merken van SRAM. De duurste McLaren is afgemonteerd met SRAM XX Eagle AXS Transmission. Voor- en achterdemper komen van RockShox (Lyrik Rush RC van 160 mm en RS Deluxe Select+ van 145 mm). De McLaren heeft een mullet setup van carbon wielen (29 inch voorwiel en 27,5 inch achterwiel) die tot stilstand worden gebracht met een setje SRAM G2 4-zuigerremmen van 200 mm. Voor een prijs van € 11.950 heb je voor weinig een McLaren in je garage staan.

De nieuwe McLaren’s zijn er ook in een minder krachtige uitvoering (Extreme 250) en een sportuitvoering voor stadsverkeer (Sport 250), maar daar krijg je hoger gebruik voor terug.

Meer bij McLaren.