Maloja SperlingM freeride shirt voor als het niet zo warm is

Misschien niet direct een merk waar je in combinatie met mountainbiken aan zou denken, Maloja. Het begon allemaal met een foto van een snowboarder in de bergen. “Maloja”, stond er onder de foto. Ze hadden er nog nooit van gehoord maar het bleek dat Maloja zo’n 17 km van Sankt Moritz ligt, in Zwitserland. Het beeld van de foto in combinatie met het idyllische dorpje zorgden voor de start van het merk Maloja in 2004. Het outdoormerk heeft in haar collectie ook enkele moutainbikeproducten en die zie je niet zo vaak.

En wij houden altijd wel van een outfit die je niet zo vaak ziet. Dit SperllingM freeride shirt is er zo een. Het shirt is er in drie kleuren. Het zit zoals je verwacht van een freeride shirt net even wat losjes zodat je ruimte hebt om te bewegen. Ook op mooie trails vind ik zo’n shirt vaak lekker zitten. In de zomer moet het wat mij betreft een lekker dun shirt zijn, maar in deze tijd kan wat extra isolatie geen kwaad.

Warm Termopile

Dit shirt heeft dan ook een een lekker warme soft fleece laag (Termopile) die zorgt dat zweet wordt afgevoerd in plaats van opgeslagen. En je kan altijd nog met laagjes eronder werken mocht je het te koud hebben. De stof is van 92% van Polyester en de laatste 8% is Spandex voor wat extra rek. De adviesprijs is € 100,-.

Op de achterkant is een grote print met het thema “soul in the woods”. Dan rij je er straks toch weer als mooi bij.

Meer info via Maloja