La Passione kleding speciaal voor de mountainbike

De high-end fietskleding van La Passione is al jaren bekend onder racefietsers en voor gravelbikers heeft het merk al een offroad collectie onder de naam Adventure. Nu stort het La Passione zich ook op de wereld van mountainbiking met twee nieuwe lijnen.

Slim met Stone of baggy met Leaf

Opvallend is de keuze voor baggy kleding in het assortiment van La Passione. In een mtb-collectie mag die niet natuurlijk ontbreken, maar met de fietskleding voor op de weg heeft het merk al jaren ervaring met strakke en gestroomlijnde ontwerpen. Niet eerder ontwierpen ze losser zittende kleding. Daarvoor heeft La Passione dan ook goed de tijd genomen. “Na jaren van onderzoek en ontwikkeling werd een collectie helemaal gewijd aan off-road geboren”, aldus het merk.

De kleding onder de naam Leaf is voor de all-mountain tochten, waarbij het doel comfort en plezier zonder tijdsdruk is. De Stone-lijn kent de strakkere pasvorm die we kennen van La Passione en is juist voor de competitieve mountainbiker die aerodynamica, bescherming en snelheid belangrijk vindt.

Stone is licht, stevig en veilig

Voor de competitieve mountiainbiker telt elke seconde en daarbij speelt gewicht natuurlijk een rol. Verder moet je goed je warmte kwijt kunnen, omdat je offroad vaak minder rijwind hebt. Toch wil je niet bij de eerste de beste smakker op de grond, gaten in je dunne shirt hebben. Daarom is de Stone-kleding voorzien mouwen uit o.a. Cordura-stof, dat is voorzien van nylon vezels en bijvoorbeeld ook wordt gebruikt in koffers of militaire kleding. Het Stone-shirt heeft een lichte V-hals en dubbele zakken, de zakken van mesh bovenop de reguliere zakken.

De broek van de Stone is een bib-short, met wederom beschermende zijpanelen van o.a. nylon. Natuurlijk is de broek verkrijgbaar in een dames- en herenmodel, waarbij de heren de teugels in een x-vorm op de rug krijgen voor de beste stabiliteit en de dames hebben een y-vorm voorzien van drukknoppen om de broek makkelijk aan of uit te trekken. De broeken zijn zwart en de shirts zijn felgroen, wit, rood of paars.

Allround comfort met Leaf

Voor baggy kleding is de Leaf-collectie ook nog best slim. Het shirt heeft een regular fit en een rustige uitstraling in uiteenlopende kleuren. De stof lijkt op de foto’s elastisch en is voorzien van geperforeerde zij- en achterpanelen voor extra ventilatie.

Ook de broek is van zachte stretchstof en heeft zakken. Voorop vind je twee zakken zonder rits en achterop zit een kleine zak met rits. De sluiting is met dubbele drukknopen in twee ‘standen’. De broek kun je dragen met een naadloze binnenbroek inclusief zeem, maar is volgens La Passione ook comfortabel met normaal ondergoed. Leaf is verkrijgbaar met donkergroene, grijsblauwe of rode broek en geelgroene, cyaan, grauwblauw of bruine shirt.

Prijzen:

  • Stone Jersey: €120
  • Stone bib shorts: €140 tot €145
  • Leaf Jersey: €75
  • Leaf shorts: €120

Meer info vind je hier.