Kriss Kyle gaat los op Madeira – video

Het Portugese eiland Madeira ken ik vooral van een lekkere zonvakantie. Maar dat je er ook fantastisch mooi kan biken laat Kriss Kyle hier wel zien. Hij vluchtte voor het beroerde weer in Schotland om met een crew op pad te gaan op het eiland. In vijf dagen tijd reden ze het hele eiland over en hebben ze de beelden geschoten voor de video.

Kyle draait al wat jaren mee en zit sinds z’n 10e op een BMX fiets. En dan is het ook zeker niet verrassend dat deze jongen ook erg goed uit de voeten kan met een trail of enduro bike. In de video zie je de verschillende plekken op Madeira. Gave urban locaties, bossen en het bergachtige deel van het eiland. Daarbij lijkt het alsof ze een groot deel nog met een super8 camera hebben gefilmd, al gok ik dat dat in de montage zo is bewerkt. Maar dat geeft het wel een typisch sfeertje wat ik wel kan waarderen.

Extra beelden

Tijdens hun vijfdaagse trip heeft Kriss Kyle rondgereden met een GoPro. De edit die hierboven staat is natuurlijk een aaneenschakeling van hoogtepunten en vette tricks. Maar in onderstaande video krijg je ook een tof beeld hoe dit allemaal tot stand is gekomen. Wel even concentreren als je Kriss wil verstaan want dat platte Schotse accent maakt het niet eenvoudig