KNWU zoekt organisatoren voor het Nederlands Kampioenschap Cross Country 2025

De laatste jaren is het stuivertje wisselen tussen Oldenzaal en Oldebroek. De twee fanatieke verenigingen zijn al een aantal jaren de organisatoren van het NK Mountainbiken in zowel jeugd- als seniorencategorieën. Nu doet de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie een oproep aan andere organisatoren om zich ook te melden als kandidaat voor de jaarlijkse strijd om rood-wit-blauw.

Uiterlijk 20 november

Wat precies de reden is dat de KNWU actief een oproep doet aan andere organisatoren, wordt niet expliciet benoemd in het bericht op de site. Toch laat het zich wel raden, nadat al meerdere jaren op rij dezelfde verenigingen de organisatie verzorgen. Hoe welkom het initiatief van die verenigingen ook is, voor de afwisseling zou het mooi zijn als ook andere plekken in Nederland de handschoen van gastheer willen en kunnen oppakken.

Wat er komt kijken bij het organiseren van de strijd om de Nederlandse titel, vind je op de site van de KNWU. Denk bijvoorbeeld aan een concept van het draaiboek en een eerste begroting. Ook hoopt de KNWU dat zowel de jeugd- als de volwassen categorieën weer in één weekend op dezelfde plek samen terecht kunnen. Net als afgelopen jaar. Kandidaten voor de organisatie kunnen zich tot uiterlijk 20 november melden.

Meer details en aanmelden: KNWU.