Jack the Ripper – Leaving Home – Video

Goeie bijnaam: Jack the Ripper! Het is de bijnaam van de Amerikaanse downhiller Jack Pederson. Hij woont in Colorado en leeft de droom. Tenminste, zo lijkt het wel als ik de eerste aflevering van Leaving Home bekijk. Jack is afgelopen seizoen drie maanden gevolgd met een camera door Nate Cordero die daar een video serie van maakt. Onlangs kwam de eerste aflevering online, waarin Jack wordt gevolgd voor een vijfweekse trip naar Tennessee.

Van-life

Voor Jack draait het leven om het biken met vrienden over trails die niemand kent. Tuurlijk is het racen cool, maar het meeste plezier haalt hij uit biken met vrienden. Hij woont in een bus en houdt ervan om alleen rond te trekken. Zo ook nu, als hij naar Tennessee gaat en daar met vrienden op pad gaat. Nu denk ik niet dat mijn droombestaan samengaat met het wonen in een bus, maar dag in dag uit met de fiets bezig zijn, is dan wel weer iets waar ik blij van wordt. Wat dat betreft bewonder ik mensen als Jack Pederson, want die gaan er vol voor!

En dat wordt nu vastgelegd in deze videoserie waarbij Cordero het heel gaaf in beeld brengt en monteert. Ik ben benieuwd hoeveel afleveringen er nog volgen. Voor nu kunnen we in elk geval al genieten van een vet eerste deel van Jack the Ripper!