Inspiratie voor mountainbike doelen en evenementen in 2023

De feestdagen zijn achter de rug, dus kunnen we weer volop terug naar het dagelijkse leven. Wellicht heb je lekker veel kunnen biken tijdens de feestdagen of ben je juist blij dat alle sociale verplichtingen achter de rug zijn en je eindelijk weer het bos in mag. Het begin van het nieuwe jaar is voor velen hét moment om nieuwe plannen te maken. Wellicht vind je hier inspiratie.

Dicht bij huis: Trans Nederland

Hoewel Nederland soms wat hoogte mist voor mountainbiken, kent ons land toch prachtige routes en natuur. Vaak trekken mensen naar het buitenland voor een echte trans-ervaring, maar ons eigen Nederland is ook zeer de moeite waard. Een Trans Nederland per mountainbike van noord naar zuid kan je natuurlijk zelf uitdokteren, maar gelukkig kun je je ook laten inspireren door voorgangers.

Check bijvoorbeeld de route van Sabine op Komoot, die van de Noordkaap in Groningen naar het Drielandenpunt in Zuid-Limburg loopt. Een kleine 600 kilometer en toch nog 3000 hoogtemeters in zeven dagen. Coen van Racefietsblog reed trouwens de fietserspad op z’n gravelbike in twee etappes.

Vakantie: Berber trail in Marokko

Wil je verder van huis, dan moet je al snel wat meer voorbereidingen treffen en een heuse vakantie plannen. Marokko is nog redelijk onontdekt terrein voor mountainbikers, maar bij het zien van deze video begint het wel te kriebelen. De aanbieders van deze reis laten je op de mountainbike onderdompelen in de cultuur van het Atlasgebergte en Marrakesh.

Extreem: Epic Series in Kroatië

Ben je op zoek naar een competatief doel voor 2023 dan is één van de Epic Series wedstrijden misschien wat voor je. Dat zijn vijfdaagse wedstrijden in verschillende landen over de wereld. De bekendste is waarschijnlijk in Zwitserland, maar de eerste in Europa vindt plaats vanaf 18 april in Kroatië. 5 etappes, 272 kilometer en bijna 6000 hoogtemeter. En niet te vergeten vier Kroatische eilanden. Nu nog even een teamgenoot zoeken en je kunt boeken.