Inschrijving voor nieuw seizoen Veluwse MTB Competitie geopend

Op 5 november start in Zutphen een nieuw seizoen van de Veluwse MTB Competitie. In navolging van eerdere edities bestaat de tiende regionale wintercompetitie uit in ieder geval 8 wedstrijden op (meestal) zaterdagen tot 18 januari 2023. Op MTBblog houden we je deze winter op de hoogte met nieuws en sfeerverslagen.

Laagdrempelig proberen en fanatisme voor gevorderden

Lol hebben staat voorop volgens het bestuur achter de reeks wedstrijden en voor wie in eerdere edities weleens heeft deelgenomen: dat lukt. De sfeer is ongedwongen en op een laagdrempelige manier kun je deelnemen. Als je nooit een mountainbikewedstrijd hebt gereden is de Veluwse MTB Competitie een goed begin. De parcoursen kunnen uitdagend zijn, maar zijn ook voorzien van voldoende chicken runs of uitwijkmogelijkheden voor deelnemers met minder ervaring of durf.

De competitie heeft zich ook al bewezen voor fanatiekelingen, want door een groot deelnemersveld vindt eigenlijk iedereen een tegenstander van formaat. De competitie is onderverdeeld in verschillende categorieën, waarbij mannen en vrouwen strijden voor een afzonderlijke klassement. De jeugd kan deelnemen vanaf geboortejaar 2015 en de laatste senioren categorie is voor mensen van 1973 of eerder. Ook is er een speciale categorie voor deelnemers met een beperking: categorie 14 G.

Verenigingen verzorgen het parcours en de uitvoering

De stichting achter de Veluwse MTB Competitie faciliteert overkoepelende zaken als inschrijving, professionele tijdmeting en communicatie, maar het zijn de deelnemende verenigingen die elk met hun eigen touch vorm geven aan de uitvoering van de wedstrijden. Dat levert uiteindelopende parcoursen op. Zo’n beetje elke wedstrijddag kent een vast draaiboek, dat ’s morgens vanaf 8.30 uur begint met de jeugdcategorieën en rond 16.00 uur is afgelopen. Gedurende de dag is voor alle jeugdcategorieën een prijs-uitreiking en volwassenen dingen mee voor de prijzen van het algemeen klassement als ze minstens vijf wedstrijden hebben deelgenomen.

Inschrijving voor seizoen 2022-2023 is nu mogelijk

Met een enkel startnummer kun je deelnemen aan alle wedstrijden van de Veluwse MTB Competitie. Door middel van een passe-partout schrijf je je in voor alle wedstrijden (15-25 euro), maar inschrijven voor afzonderlijke wedstrijden is – afhankelijk van je categorie – mogelijk voor 3 tot 6 euro per keer. Je schaft ook eenmalig een stuurbord met transponder aan (5 euro) die nodig is voor de tijdsmeting. Verder moet je NTFU of KNWU-lid zijn, maar beide lidmaatschappen zijn vrij gemakkelijk aan te vragen.

Omdat corona – het lijkt al zo lang geleden – na twee wedstrijden roet in het eten gooide vorig jaar, krijgen deelnemers van de vorige editie die dit jaar een passe-partout aanvragen 50% korting.

Meer info en inschrijven kan bij Veluwse MTB Competitie.

Kalender Veluwse MTB Competitie 2022/2023

5 november – Zutphen
19 november – Deventer (nog onder voorbehoud)
3 december – Loenen
7 januari – Harderwijk
15 januari – Soest
21 januari – Oldebroek
28 januari – Nunspeet
4 februari – Ede (Lunteren)
18 februari – Apeldoorn

Foto’s door Veluwse MTB Competitie