Het Commencal Enduro Project voor de World Series

Met nog een kleine 4 maanden tot de start van de Enduro World Series (EWS) lanceert Commencal een nieuw project dat in zijn geheel toegewijd zal zijn aan enduro: het Commencal Enduro Project.

Met een team van tien man (niet iedereen op de foto inderdaad, met in het midden oprichter Max Commencal) gaan ze zich de komende 3 jaar storten op de EWS. De thuisbasis van het team zal Andorra zijn, dat ook de thuisbasis is van het merk.

Maar waar het enerzijds de wedstrijden zijn, zal er door het team ook gewerkt gaan worden aan het ontwikkelen van een hele nieuwe lijn enduro bikes, al dan niet elektrisch. De competitie en wedstrijden worden in feite het testterrein voor de frames, wielen, vering en componenten.

Voor nu gaat het team deelnemen met de Commencal Meta SX met sponsoren als Schwalbe, Crankbrothers, Fox, Fizik en 100%. Alex Rudeau, Guillaume Larbeyou, Louis Jeandel en Mathieu Ruffray zullen de rijders zijn voor de Enduro World Series die zal beginnen op 4 juni in het Verenigd Koninkrijk (Tweed Valley, Innerleithen).

Via Commencal