Herbeleef de hoogtepunten van de wereldbeker in Par Arinsal Andorra

Na de kroning van de nieuwe wereldkampioenen in Glasgow en een korte zomerstop, is afgelopen weekend de wereldbekerkalender weer in volle gang geschoten. In het Zuid-Europese landje Andorra strijden de wereldtoppers over de flanken van de Pyreneeën. Bekijk hier de samenvattingen van een spectaculair mountainbike weekend.

Technisch, droog en stenig tijdens down hill

Zaterdag liggen zijn de weersomstandigheden nog overwegend droog. Met hier en daar een spatje regen, zijn de beste dames aan elkaar gewacht. Bekende namen als Hoffman, Seagrave en natuurlijk wereldkampioene Höll verdelen de buit, maar in welke volgorde is het leukst om zelf te bekijken.


Ook de heren bedwingen de hindernissen en obstakels van de droge Andorraanse grond. Het parcours blinkt niet uit in hoge schansen of drops, maar vooral de technische en stenige passages maken het met nodige valpartijtjes spectaculair. Bij de heren is het business as usual, op het scherpst van de snede dus.

Natte en zware omstandigheden tijdens XCO

Als de belangrijkste wedstrijd van het weekend wordt verreden in regenjackjes, dan weet je dat de omstandigheden bar zijn. Verschillende renners startten en rijden de eerste rondes met winddichte body’s, omdat het weer alles behalve een nazomerse dag in Zuid-Europa is. De regen maakt natuurlijk ook dat glijden en pech op de loer liggen.

Puck Pieterse moet na een val in het begin de kop al laten lopen en hoewel Ferrand-Provot even lijkt te vertrekken met de Noorderzon, is het Keller die uiteindelijk echt verschil weet te maken. Veel slippertjes met voetjes aan de grond en toffe drone-beelden later, is het uiteindelijk een verrassende Oostenrijkse die voor het eerst in haar carrière aan de haal gaat met de winst.


Bij de heren zijn de kaarten opnieuw geschut. Luca Schwartzbauer vertrekt voortvarend, maar al snel komt Matthias Flückinger op stoom. De pech en pitstop van Nino Schurter wordt uitgebreid in beeld gebracht, maar natuurlijk zijn ook alle ogen gericht op kersvers wereldkampioen Thomas Pidcock.