Hele dikke Cannondale Scalpel voor Avancini

Begin april stond de tweede World Cup mountainbiken op het programma. Het Braziliaanse Petrópolis werd aangedaan, en dat is tevens de thuisbasis van de Henrique Avancini. Een World Cup in je eigen stad maakt het voor hem een hele speciale wedstrijd. Reden genoeg voor een hele dikke speciale Cannondale Scalpel. Het is helaas niet gelukt om op het podium te eindigen want hij werd vierde bij de short track en dertiende bij de cross country.

Custom Scalpel met de hand geschilderd

Het frame van zijn custom Scalpel is door Black Tiger studio onder handen genomen. In onderstaande video kan je zien hoe deze met de hand is beschilderd. Het frame is gebaseerd op de thuisbasis van Avancini met de Ipê boom en de Maitaca papegaai. Twee typisch Braziliaanse dingen die hij dagelijks tegenkomt tijdens zijn trainingen. Het werk van Black Tiger studio is erg gedetailleerd en echt heel gaaf gedaan als je het mij vraagt.

Nadat Avancini er het World Cup weekend mee heeft gereden is de fiets geveild voor de stichting Pedaling for a Reason waar hij zelf aan bijdraagt. Deze stichting is momenteel bezig om fietsmonteurs op te leiden in sociaal achtergestelde gebieden.

Naast het custom frame laat de verdere afmontage eigenlijk niets te wensen over. Een set mooie Enve wielen, Shimano XTR groep, natuurlijk een Lefty Ocho en een Fox demper en dropper-post met Kashima coating.

Via Cannondale