Grezzy+ smeert en beschermt je dempers en ketting

De kans dat je Grezzy+ al goed kent is niet zo groot. Dat komt omdat het merk pas sinds kort op de Nederlandse markt is. Het Spaanse merk richt zich op onderhoud en schoonmaak producten voor o.a. je mountainbike. Het wordt door Merida in Nederland verdeeld en die link zit ‘m in de sponsoring van het Bahrein Cycling Academy team. Het opleidingsteam dat net als de profs van Bahrein ook op Merida rijdt.

Slider Formula voor je dempers

De dempers van je mountainbike krijgen flink wat te verduren. Zeker als het buiten nat en modderig is krijgen de rubbers het zwaar. Maar ook als het droog en stoffig is, vangen de afdichtingen en stofrubbers het nodige vuil op. De Slider Formula moet voorkomen dat deze ringen gaan uitdrogen en laat je demper soepel veren. Je brengt een paar druppels aan op de demper of je dropperpost, wrijf dit uit met een zachte doek en laat het vervolgens drogen. De dunne substantie vormt een dunne coating laag die zorgt dat je vering soepel in en uit kan veren. Daarnaast houdt het de rubbers en afdichtringen soepel en gaat uitdroging tegen. De combinatie van de soepele vering en rubbers zorgt er dan ook voor dat er minder snel slijtage optreedt.

Hyperlube wax voor een soepele ketting

Iets meer voor de hand liggend is het smeren van je ketting. De Hyperlube van Grezzy+ is een combinatie van PTFE en Wax. Dit moet zorgen voor een gesmeerde, maar droge ketting zodat er geen vuil blijft plakken. Want stof en vuil aan de ketting zorgt voor slijtage. Deze Hyperlube is geschikt voor alle weertypes want het vormt een wax laagje dat er niet direct door regen wordt afgespoeld.

Voor een goed lopende ketting wordt door Grezzy+ geadviseerd om bij het eerste gebruik de ketting en tandwielen helemaal te ontvetten en goed droog te maken. Daarna op elke schakel een flinke druppel Hyperlube aanbrengen en dit een halve dag laten drogen. Dit hoeft alleen de eerste keer, omdat het je het dan aanbrengt op een volledig droge ketting. Vanaf de tweede keer kan je na elke poetsbeurt een dunne laag Hyperlube aanbrengen. De Hyperlube is zoals gezegd een wax, dat een dun laagje op de ketting vormt en daarom wordt geadviseerd om na het aanbrengen de wax te laten drogen.

Tubeless accessoires en een schone fiets

Naast deze twee producten die slijtage tegen gaan, heeft Grezzy+ ook verschillende schoonmaak producten en tubeless accessoires. Daarbij moet je denken aan tubeless ventielen in verschillende lengtes en velglint in de breedtes 19 mm, 25 mm en 31 mm. Bij de ventielen hebben ze in het ventieldopje een opening gemaakt, waarmee je de ventielkern kan losdraaien. Slim! Grezzy+ heeft twee verschillende soorten sealant, waarbij er verschil wordt gemaakt tussen het gebruik voor de weg en de mountainbike. De sealant voor offroad gebruik kan gaten dichten tot 8 mm en werkt ook bij een lagere bandenspanning, die je met de mountainbike band hebt. Hier zullen we de komende periode mee op pad gaan, dus we houden je op de hoogte.

Het hele assortiment kan je vinden via Merida