Goodyear Peak SL is lichte, snelle en nieuwe cross country band

Bandenmerk Goodyear heeft het assortiment mountainbike banden uitgebreid met de lichtste en snelste variant. In navolging van de normale Peak van Goodyear heeft het bedrijf nu een SL (super light) variant gemaakt.

Twee soorten, Tubeless Ready en Tubeless Complete

Net als bij de normale Peak is de Peak SL ook beschikbaar in twee soorten. De Tubeless Ready is de goedkoopste variant met een karkas van 60 TPI. De Tubeless Complete heeft een karkas van 120 TPI en is daarmee veel soepeler, omdat er meer en dunnere draden op de zelfde oppervlakte zijn verwerkt. Beide type banden zijn voorzien van rubber met het DYNAMIC: A/T compound, dat gelijk is aan de voorganger.

Ten opzichte van de normale Peak heeft de Peak SL ook een fijner en minder hoog profiel. Daardoor zou de band minder rolweerstand moeten hebben. Iets wat tijdens wedstrijden natuurlijk een grote invloed heeft. Ook is de nieuwe band voorzien van M:Wall, dat de wang van de band extra beschermt tegen inscheuren.

Verder heeft Goodyear aandacht besteed aan het gewicht van de band. De Peak SL is met 710 gram voor een 29 inch van 2.4 inch breed 60 gram lichter dan de normale Peak. De Peak SL is alleen verkrijgbaar in 29 inch en twee verschillende breedtes (2.25 en 2.4 inch). De goedkopere Peak SL Tubeless Ready is alleen beschikbaar in zwart en heeft een adviesprijs van € 48,- per stuk. De Peak SL Tubeless Complete is € 60,- en is naast zwart ook beschikbaar met een lichtbruine zijkant.

Meer info bij Goodyear.