Giant Talon 20/24 kindermountainbike heeft specifieke geometrie en onderdelen voor de jongsten

Neem me de lichte merkvoorkeur bij dit onderwerp niet kwalijk, want mijn eerste kindermountainbike op achtjarige leeftijd was ook een Giant. Het Taiwanese merk biedt dus al lang mountainbikes voor kinderen en ook nu staat de ontwikkeling voor kinderen niet stil bij Giant. Zo ziet het merk een markt met veel fietsen die lijken op een kindermountainbikes, maar dat niet zijn. Daar moet de nieuwe Giant Talon 20/24 verandering in brengen.

Giant Talon 20/24 voor fun en vertrouwen

Giant richt zich met deze kids-uitvoering van de Talon op beginnende mountainbikers. Net als de Talon voor volwassen echt een instapper dus. Giant wil de focus leggen op vaardigheden ontwikkelen, vertrouwen krijgen en plezier beleven. Zo is de geometrie aangepast naar de behoeften van kids, maar zijn ook de belangrijkste onderdelen kleiner gemaakt.

Voor betere controle en makkelijk op en af stappen, werkt Giant met een lagere stand-over hoogte. Het zwaartepunt ligt wat lager waardoor kinderen meer stabiliteit hebben. Dat komt door de kortere zadelpen en het lagere bracket. Om te zorgen dat de trappers niet snel de grond raken, monteert Giant kortere crankarmen.

Daarnaast hebben kinderen natuurlijk veel kleinere handen. Uit onderzoek van Giant bleek 15 tot 30 procent, dus daarom zijn de handvatten op de Talon 20/24 een kwart kleiner dan normale handvatten. Ook de remhendels hebben een korter bereik, zodat ze met kortere vingers snel en adequaat kunnen remmen.

De grootste modellen van de Talon 20/24 zijn uitgevoerd met een 50 mm voorvering. Ook kunnen extra accessoires worden gemonteerd, zoals een mini-spatbord, standaard en bel. Zo maak je de mountainbike ook meteen schoolproof. Uiteraard is de kindermountainbike uitgevoerd met versnellingen, noppenbanden en v-brakes in de kleinste maat of schijfremmen op de grootste uitvoering.

Op dit moment is de Talon 20/24 nog niet beschikbaar in Nederland, dus een exacte prijs is nog niet bekend. De verwachting is dat de kindermountainbike een scherpe prijskwaliteit zal hebben, als we afgaan op de buitenlandse informatie. Laten we hopen dat de nieuwe Giant Talon 20/24 ook snel beschikbaar zal zijn in Nederland.

Meer info bij Giant.