Giant Faith 24 – nieuwe full suspension mountainbike voor kinderen

Giant maakt al langer mountainbikes voor kinderen, maar het was lang geleden dat de Giant Faith een update kreeg. Deze nieuwe full suspension mountainbike vanaf frames met 24 inch wielen heeft alles erop en eraan. De Giant Faith 24 is voor kinderen die net als papa en mama, alles uit de ultieme mountainbike-rit willen halen.

Flinke veerweg

Giant is niet kinderachtig geweest met de vering. In het aluminium frame vind je een achterdemper met 130 mm veerweg en een Crest TR Elite voorvork met 140 mm. Dat is al meer dan de meeste cross country bikes voor volwassen. De kinderen kunnen dus serieuze obstakels makkelijker bedwingen.

In het frame monteert Giant het 24 inch TRA WheelSystem, wat neerkomt op lichtgewicht velgen met robuuste velgranden. Daarnaast zijn de wielen tubeless te maken. Giant heeft nog geen geometrie gecommuniceerd, maar op basis van de wielgrootte verwacht ik dat deze mountainbike waarschijnlijk geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.

Kinderen hebben vaak kleinere handen en een andere lichaamsgeometrie. Ook daar is rekening mee gehouden door Giant. Denk bijvoorbeeld aan kleinere remhendels en een makkelijk te bedienen dropperpost.

De nieuwe Giant Faith is ook gepresenteerd in een grotere maat met 27,5 inch voorwiel en een 26 inch achterwiel, maar op dit moment lijken beide modellen nog niet beschikbaar in Nederland. Lekkere video hebben ze trouwens gemaakt!

Meer bij Giant.