Gave Adidas Five Ten Kestrel mountainbike schoenen

Five Ten is een schoenenmerk dat deel uitmaakt van het welbekende Adidas, en in de collectie zien we een nieuw paar mountainbikeschoenen voor downcountry zoals ze zelf zeggen. Op het eerste oog zien de schoenen er chique uit en er is gebruikt gemaakt van gerecycled materiaal. De volledige naam van de schoenen is Five Ten Kestrel BOA.

Twee kleuren

Op de website van Adidas zien we de schoenen in twee kleuren: als eerste is er de zwarte kleur, met op de zijkant het rode Five Ten logo. Bovenop de flap en op de hiel zien we in het rood ook nog het Adidas logo terugkomen. De andere kleur is wat vrolijker en opvallender: de basis is weer zwart, maar wel in combinatie met gele en oranje vlakken op de zij- en achterkant van de schoen. De rubberen zool, dat voorzien is van een grof profiel, is grotendeels zandkleurig. Het Five Ten logo staat in het wit op de zijkant en op de oranje achterkant van de schoen zien we in het zwart nog het logo van Adidas.

Op de bovenkant van de schoen zien we twee soorten sluitingen. Bovenaan zien we een BOA-sluiting en daaronder zijn er nog twee klittenbandsluitingen. Volgens Adidas bestaat de bovenkant van de schoen voor 50% uit gerecycled materiaal. In de hielcup is anti-slip materiaal gebruikt, zodat je voet stevig in de schoen blijft zitten. De schoen heeft de stijfste middenzool die Adidas heeft. Het profiel aan de voorkant en de loopzool zijn van Stealth Marathon-rubber en de schoen is geschikt voor schoenplaatjes met een tweepuntsbevestiging, zoals SPD. Verder heeft de schoen een versterkte en slijtagebestendige neus, die ook nog eens impactbestendig is.

De schoen is verkrijgbaar in 16 maten, vanaf 38 2/3 t/m 49 1/3. De schoen kost € 230,-, en dat is een prima prijs voor een schoen met de genoemde eigenschappen. Persoonlijk vind ik de kleurrijke schoen leuk, en ik ben benieuwd naar de ervaring in de praktijk. In de collectie van Five Ten is nog meer mountainbike gear te vinden om je outfit compleet te maken.

Meer info via Adidas.