Gaerne Hurricane met carbon zool voor 2022

De Gaerne Hurricane mountainbikeschoen is vernieuwd en is er dit jaar met een zool van carbon. De cross country schoen is er ook met een zool van kunststof. In dat geval is hij vanzelfsprekend iets goedkoper.

De schoen heeft een Boa-sluiting (L6) waarmee je hem strak om je voet vastmaakt. Het rubber van de zool is van Michelin. Zij verzorgen vaker het rubber voor zolen van schoenen. De zool heeft een 10 op de indexstijfheidsschaal van 12. Dit is Gaerne’s schaal en zegt vooral iets over de verschillen tussen de zolen, want de kunststofzool (2Density) heeft een indexstijfheid van 7. Een stuk minder stijf dus.

Bij de tenen zitten studs voor extra grip in de modder. De schoen is er ook nog in grijs en zwart, maar deze groene is toch wel de mooiste, vind ik. De antislip hielcup moet voorkomen dat je voet op en neer beweegt in de schoen. Zoals je op de foto ziet, zijn er genoeg ventilatiegaatjes waardoor hij volgens Gaerne lekker moet ventileren. De adviesprijs is € 209,90 en die met de zool van kunststof kost € 159,90.

Meer info via Gaerne