Full face veiligheid met de nieuwe ABUS AirDrop

Weer een nieuwe helm in de ABUS collectie! Nu het meest veilige model uit de collectie. De ABUS AirDrop is namelijk een full face helm, waarmee je veilig de meeste extreme grenzen op een mountainbike kunt opzoeken. Ik neem je mee door de meest opvallende eigenschappen.

Kenmerken van de nieuwe ABUS AirDrop MIPS

Als je met een full face helm valt, is de kans aanwezig dat de helm je sleutelbeen beschadigd. Die kans heeft ABUS verkleint met aangepaste randen, namelijk de collarbone protection edges. Na Apple duikt nu ook ABUS in de spatial audio. Om ondanks de juiste bescherming toch goed omgevingsgeluid te horen, nam ABUS in het ontwerp de ambiant sound channels (ASC) mee. Rondom de oren zou geluid goed moeten doordringen.

ABUS maakt voor de meeste van hun helmen gebruik van het MIPS-systeem. Die technologie vind je ook terug in deze nieuwe helm, waardoor de binnenkant van de helm bij een val los beweegt van de harde buitenkant en de kans op ernstige hersenschade wordt verkleind. Ook vindt je op veel helmen van ABUS de mogelijkheid tot hun eigen QUIN-systeem. De valdetectiesensor zit in de schaal achterop de AirDrop en kun je koppelen met een telefoon.

Ervaringen van de pro’s over de ABUS AirDrop MIPS

De ontwikkeling van de nieuwe AirDrop ging hand in hand met twee ervaren downhill pro’s. Het testteam bestaande uit Cédric Garcia en Gabriel Wibmer gaf feedback op de prototypes. Volgens hen zou de pasvorm uitermate fijn zijn, terwijl op- en afzetten heel eenvoudig is. Ook omschrijven ze de helm als licht van gewicht en daarmee uitermate geschikt voor downhill en enduro.

De helm zou in maat S/M 790 gram wegen, waarmee het niet persé de meest lichte helm is die ik ken. Over licht gesproken: de ABUS AirDrop komt in vier kleuren. Namelijk grijs/groen, zwart/goud, matzwart en de meest gewaagde kleur wat mij betreft: polar white.

Een adviesprijs is bij ons nog niet bekend. Meer info bij ABUS.