Feedback Sports Pro Mechanic HD montagestandaard is baas boven baas

De nieuwste aanwinst in de montagestandaard-collectie van Feedback Sport is een baas boven baas. Om een fiets te vinden die je hier niet in kan klemmen moet je dan heel erg je best doen. Als je er al eentje kan vinden.

Deze Feedback Sports Pro Mechanic HD kan ruim 45 kg aan. Dus naast je normale mountainbikes kan je er E-MTB’s en andere fietsen in kwijt. Bij de zwaardere mountainbikes merk je dat de framebuizen ook wat groter in diameter worden. Deze klemkop van deze standaard kan 6,6 cm open, waardoor ook dikkere framebuizen geen problemen oplevert.

Vernieuwde klemkop

De nieuwe klemkop is weer iets verbetert als je het vergelijkt met de Pro-Elite standaard. De draaiknop heeft wat weg van hoe je een molen van een vishendel bedient. Daardoor kan je nog sneller het geheel vastdraaien. Zelf zeggen ze dat dit 60% sneller is dan de Pro-Elite. Het klemgedeelte kan je ronddraaien zodat je je fiets in allerlei standen kan laten hangen. Maar net wat je makkelijker vind voor je onderhoud. Het rubber waar je je framebuis inklemt heeft een betere grip, 45% meer dan de Pro-Elite.

Typisch en superhandig is de drukknop waarmee je het klemgedeelte ontgrendelt. Hierdoor schiet de klem open na een druk op de knop, in plaats van dat je de klem met de hand moet losdraaien. Qua gewicht is hij ook iets zwaarder dan de Pro-Elite en weegt 8,1 kg. Als je hem inklapt is hij net zo groot als de ingeklapte Pro-Elite met een afmeting van 13 x 20 x 115 cm. Je kan er nog een tas bij kopen die waterbestendig is en ook gewatteerd aan de binnenkant zodat het mooie rood ook mooi zonder krassen blijft. Zoals gezegd, aan deze baas boven baas hangt ook een bijpassend prijskaartje. Dat is een stevige € 549,-.

Wij hebben al een tijdje de Feedback Sports Pro-Elite op kantoor staan waar we onze fietsen in hangen en die bevalt erg goed, en ziet er ook nog eens goed uit. Blijkbaar is deze nieuwe Sport Pro Mechanic HD nog een stapje beter. We zijn erg benieuwd of deze nieuwe montagestandaard onze Pro-Elite kantoorstandaard van zijn troon kan stoten.

Meer info via Feedback Sport