Exclusieve Mondraker Unlimited Neat X Gulf E-MTB gaat terug naar de jaren ’70

Deze Mondraker Unlimited Neat herken je van afstand door de unieke kleuren van Gulf Oil. Dit merk ademt autosport en in de jaren zeventig reden de Porsche 917’s in hun kleuren over de circuits van onder andere Le Mans. Helemaal uniek of nieuw is dit niet, want we hebben het ook regelmatig al verschillende ‘Gulf racefietsen’ voorbij zien komen. Neemt niet weg, dat het wel erg mooi gedaan is en met een oplage van slechts 50 stuks een heel exclusieve E-MTB is van Mondraker.

Mondraker Unlimited Neat

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; deze Unlimited Neat X Gulf heeft een prijskaartje van maar liefst € 13.999,-. Niet mis voor een e-MTB. Nu is het wel een unieke fiets waar er maar 50 van zijn gemaakt, en ze zijn stuk voor stuk met de hand geschilderd. De oranje en blauwe kleur blijft een aparte combinatie, en door de herkenbaarheid en lange geschiedenis herken je het direct. En dat terwijl ik zelf deze twee kleuren niet snel bij elkaar zou zoeken.

Naast de opvallende oranje en blauwe kleuren, staat er uiteraard het Gulf logo op het frame en op de bovenbuis de ronde witte cirkel met nummer 20. Op het frame staat ook te lezen welke van de 50 fietsen het is. Zo is er op de foto’s gebruik gemaakt van nummer 1/50. Bij de fiets krijg je een ‘certificate of authenticity’, lakstiften om krasjes of paint-chips bij te werken, een poster en een boek met de history van Gulf Motorsport.

Ook limited afmontage

Naast het mooie design, en de geschiedenis die Gulf Motorsport deze fiets meegeeft, heeft Mondraker ook een aantal onderdelen een upgrade meegegeven ten opzichte van het e-MTB topmodel de Mondraker Neat RR SL. Zo heeft de Fox 36 29 Float de nieuwe Grip X2 cartridge die moet zorgen voor snellere compressie. Deze heeft een 160 mm veerweg en Kashima coating. De remmen zijn de Sram Ultimate Code Stealth die er heel gaaf uitzien en mooi matchen met de fiets en andere onderdelen.

De fiets is verder opgebouwd met de XX AXS Transmission groep van SRAM inclusief Reverb AXS Dropper post. De demper is de Fox Float X EVOL met Kashima coating. Deze Mondraker Neat heeft een TQ-HPR motor met een 360 Wh batterij die je uit het frame kan halen. Op de onderbuis zie je een klepje voor het opladen, en op de bovenbuis zit een schermpje van TQ voor de bediening. De wielen zijn de Mavic E-Crossmax wielen, waar een set Maxxis banden om is gelegd. Ondanks het prijskaartje, denk ik dat deze fiets met de geschiedenis van Gulf Oil vrij snel uitverkocht zal zijn. Zeker gezien de oplage van maar 50 stuks.

Via Mondraker