Early Rider maakt full suspensions speciaal voor kleintjes – exclusieve MTB’s voor kinderen

Je hart smelt toch bij het zien van fietsende kinderen? Zo snel als ze leren, zo snel raken ze afgeleid. Vlak langs de stoeprand, bijna boven op een geparkeerde auto of over een iets te hoge hobbel. Het gaat meestal net goed, zonder dat ze er erg in hebben. Toch kun je ze niet vroeg genoeg laten beginnen met vallen en opstaan. Het merk Early Riders maakt mountainbikes speciaal voor kinderen van alle leeftijden. Ik pik Hellion uit het assortiment, een full suspension model voor kids vanaf zo’n 6 jaar.

Early Rider Hellion X20 met alles erop en eraan

Hoewel Early Rider al voor kinderen vanaf 10 maanden exclusieve tweewielers aanbiedt, is het leuk om deze volledig geveerde variant nader te bekijken. De Hellion X20 is voor kinderen van 6-8 jaar en dat is precies de leeftijd waarop ze ook willen fietsen met vriendjes en vriendinnetjes. Met deze Hellion X20 maakt je kind ongetwijfeld de blits als echte mountainbiker!

Deze Early Rider is uitgerust met alles wat je op een ‘grote mensen’ mountainbike ook vindt. Het aluminium frame heeft 95 mm travel voor de achtervering. De demper is een DMN AO-38RC met rebound adjust. De vork heeft 100 mm travel en is de Spex van het merk RST.

De mountainbike is uitgerust met 10 speed versnellingen van de GX groep (SRAM) en heeft uiteraard een korte kooi, zodat de derailleur niet snel de grond raakt. De vertanding is 30T als voorblad en 11-36T als cassette. De hydraulische remmen komen uit de Shimano Deore groep. De gebruinde banden met stevige noppen worden geleverd door Vee (Crown GEM), zijn keurig 2.25 inch breed en zitten om een zwarte aluminium wielset. In totaal weegt de Hellion X20 10.15 kilo.

Op Eurobike 2023 zagen we de Early Rider Hellion voor het eerst in het echt. De afwerking is super netjes en de mountainbike kan zich qua afmontage meten met een volwassen variant. Dat mag ook wel met een adviesprijs van € 2.399,-. Het frame van de Hellion X20 is in twee afwerkingen verkrijgbaar. Licht en blank afgewerkt aluminium of een donker grijze spuitlaag, die wat meer mat oogt.

Om de look helemaal compleet te maken, biedt Early Rider ook alle kinderaccessoires aan zoals gekleurde flat pedals en grips of zelfs helmen. De Hellion X20 is geschikt voor een binnenbeenlengte vanaf 53 cm. Voor oudere kinderen is ook de Hellion X24 verkrijgbaar.

Meer info bij Early Rider.