De Tempr CFR is de eerste mountainbikeschoen van Canyon

Naast mountainbikes heeft Canyon nu ook fietsschoenen, en met de Tempr CFR zet het merk direct hoog in. De schoen heeft een racefit en zit duidelijk in het hogere segment fietsschoenen. De schoenen zijn verkrijgbaar in drie kleuren en zijn voorzien van BOA-sluitingen. Canyon heeft voor de ontwikkeling van de schoen samengewerkt met BOA en Solestar.

Samenwerking met BOA en Solestar

De draadjes van de BOA Li2-sluitingen zijn verbonden aan twee flappen waarmee je de zijkant en bovenkant van de schoen als het ware om je voet heen vouwt. Canyon noemt dit de PerformFit Wrap en die hebben ze in samenwerking met BOA ontwikkeld. De schoen heeft een sok-achtige tong die lekker zacht aanvoelt. Om die tong zitten de flappen waarmee je de gehele voeten kunt vastzetten zonder vervelende drukpunten.

De schoenen hebben een fit die Canyon PureFit360 noemt. Deze fit is gebaseerd op data en inzichten van atleten en heeft een vorm die vrij universeel en unisex is. De fit is wel een echte racefit, maar met wat meer bewegingsvrijheid voor je tenen. Canyon omschrijft het als een combinatie van zacht en stijf, want zonder comfort levert een stijve schoen niet de prestaties die je verwacht, zo redeneren ze.

Canyon heeft ook de samenwerking met Solestar opgezocht. In samenwerking met het merk hebben ze een eigen binnenzool gemaakt die specifiek voor de Tempr CFR schoenen is ontworpen. De rubberen buitenzool is van Vibram. Een merk die je misschien kent van herkenbare gele logo die je veel op outdoor schoenen ziet. De schoenen hebben de nodige noppen voor grip. Verstopt onder de rubberen buitenzool zit een carbon zool, die de stijfheid geeft aan de schoen. Het gewicht van de schoenen komt uit op 290 gram in maat 42.

Clean design

Qua ontwerp heeft Canyon gekozen voor een clean design. Dit zodat je de schoenen ook kunt dragen als je niet op een mountainbike van Canyon rijdt. Op de achterkant staat een piepklein Canyon logo en op de zijkant van de hak staat het CFR logo. Aan de andere kant staat de typeaanduiding van de schoen.

De schoenen zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: wit, zwart en grijs. De grijze en witte variant hebben een zwarte rubberen zool en de zwarte variant heeft een bruinkleurige zool. Alle drie de schoenen zijn voorzien van zilverkleurige sluitingen. In totaal heb je de keuze uit twintig maten vanaf maat 36 tot en met 48. De schoenen kosten € 335,95.

Meer info via Canyon.