De sphere van Brandon Semenuk in Red Bull Joyride 2022

Morgen is het zover: Red Bull Joyride 2022. De 10e editie alweer. De wereldtop komen bij elkaar, veertien in totaal. Een deel van het slopestyle parcours is ontworpen door Brandon Semenuk samen met Justin Wyper. In hun eigen Realm hebben ze verschillende delen laten zien waarbij de fans de mooiste en meest bijzondere konden kiezen. De beste vier zien we dus morgen terug in het slopestyle terrein van de Joyride 2022.

De Sphere is de favoriet van de meesten. Technisch is dit ook nog eens een hele lastige. Je jumpt als het ware in de schotel, moet dan zien dat je de korte draai kan maken voordat je weer het parcours op springt. De uitdaging is natuurlijk om er nog een of andere moeilijke variatie op te bedenken. Dus niet erin en eruit. Creatief zijn is dus best wel belangrijk. Want dat alle veertien deelnemers goed zijn, dat weet iedereen. Je maakt dus het verschil met creativiteit.

Meer dan 35000 fans zullen erbij zijn als toeschouwer. En hieronder zie je hoe het parcours ontwerp deels in z’n werk ging met de making of Realm waarin Semenuk samen met Wyper tot een ontwerp komen.

Via Red Bull