De nieuwe Intend Hero RD voorvork, als je van exclusief houdt

De meningen over een upside down vork lopen flink uiteen. Ik vind het er wel gaaf uit zien en zeker als je kijkt naar deze strakke Intend Hero RD. Hij oogt heel clean en daar houd ik wel van. Intend is een Duits éémansbedrijf van Cornelius Kapfinger. Een Industrial Engineer met passie voor mountainbiken en daarvoor maakt hij mooie onderdelen en accessoires.

Intend Hero RD met RockShox demper

Met de Intend Hero RD vork heeft Kapfinger een vork gemaakt die is gericht op downcountry. Hij heeft een maximale veerweg van 120 mm en dat is aanpasbaar met stappen van 10 mm. Als je de vork besteld kan je aangeven welke veerweg je graag wenst. De demping van de vork wordt overigens geregeld met de Rockshox Charger raceday cartridge. Want, zo zegt Kapfinger zelf, beter en lichter dan dit kan ik het niet maken. Je bestelt zelf een cartridge die je opstuurt naar Freiburg, zodat deze in de bestelde vork kan worden gemonteerd. Het zou mij persoonlijk handiger lijken dat Intend zelf deze cartridges voorradig heeft, maar daar zal hij ongetwijfeld een goede reden voor hebben.

De vork weegt 1650 gram en voor een downcountry vork is dat niet gek. Hij is gemaakt van aluminium en dat is geanodiseerd zodat hij slijtvast is en beschermd tegen roest. Voor cross country zijn er lichtere alternatieven, als je uitgaat van een 100 mm veerweg. De voorvork heeft een lockout en je kan onder andere de rebound en compressie instellen. Logisch ook, want dat zit ‘m in de Rockshox demper. De voorvork is voorzien van een 15 X 110 mm steekas en is geschikt voor schijven van 180 mm of 203 mm.

De voorvork kost € 1649,-. Vergeet niet dat je ook de Rockshox Charger raceday cartridge daar nog bij moet aanschaffen. Deze is op het internet te vinden voor zo’n € 200,-. Als het je puur om de demper gaat, ben je met een Rockshox Sid vork vele malen goedkoper uit. Maar wil je iets exclusiefs, dan is deze Intend Hero RD wel heel gaaf. Maar, daar hangt dan ook een exclusief prijskaartje aan.

Alle specificaties en informatie kan je vinden op de website van Intend.