De Ambush 2 is de nieuwste MTB trail helm van Specialized

De Ambush serie staat bekend als de trail helm van Specialized en daar verandert dan ook niets aan. Maar deze helm krijgt wel een flinke update in de vorm van de Ambush 2. En dat verschil zie je direct aan de stroomlijn van de helm en het opvallende vizier. De helm is helemaal opnieuw ontwikkeld voor optimale bescherming en comfort tijdens het rijden van de trails, aldus Specialized.

Veilig maar ook knappe kleuren

De nieuwe looks worden voor een groot deel bepaald door de opvallende kleuren. Naast de zwarte en witte helm, is hij er ook in het wit met knalgele en paarse accenten. White dove grey, zoals Specialized het noemt. Deze kleur zal niet voor iedereen zijn weggelegd, maar ik vind hem wel tof. De andere kleuren zijn minder opvallend maar daarom niet minder mooi. De red is heel donkerrood van kleur, terwijl de white sage lekker licht is. De helm heeft een licht groen/blauwe gloed. En als laatste is er dan nog de donkerblauwe deep marine kleur. Alle helmen zijn voorzien van MIPS en als je wil kan je er een ANGi sensor op monteren voor nog meer veiligheid. Prijs van deze helm is € 195,-, ongeacht de kleur of maat.

Opvallend vizier en ruimte voor je bril

Het meest opvallende aan de nieuwe Ambush 2 is wat mij betreft het vizier. Dit grote vizier zit wat meer naar het midden van de helm en eronder is er dan nog ruimte om je bril in te zetten. Overigens is de helm ook goed te gebruiken in combinatie met goggles, als je dat fijner vindt. De helm heeft aan de voorkant grote openingen voor de toevoer van frisse lucht. De toevoer kan zowel onder, boven als door het vizier de helm instromen en zal via de luchtkanalen aan de achterkant weer naar buiten gaan.

Je kan de helm afstellen met een retentiesysteem. Hiermee pas je de omtrek aan, maar deze is ook in hoogte verstelbaar. Hiermee kan je de helm wat verder naar achter op je hoofd plaatsen als je bijvoorbeeld gebruik maakt van goggles. Voordeel hierbij is ook dat je ruimte kunt maken om voldoende frisse lucht op je voorhoofd te krijgen om te voorkomen dat je heel veel gaat zweten.

De Ambush 2 scoort vijf sterren op gebied van veiligheid. Dit onderzoek hebben ze laten uitvoeren door de bekende Virginia Polytechnic Institute and Tech University. Komende periode gaan we zelf ook met deze helm op pad en ik ben benieuwd hoe de helm zit en aanvoelt. Hieronder zie je de helm in de verschillende kleuren.

Meer info via Specialized.