Dangerholm heeft weer een bijzondere Scott Spark RC in elkaar geknutseld

Als Gustav Gullholm je zo een-twee-drie niet zoveel zegt, dan doet de naam Dangerholm misschien wel een belletje rinkelen. Mocht dat ook niet zo zijn dan ben je vast wel eens een van zijn creaties tegengekomen. Hij is namelijk erg goed in samenstellen van bijzondere mountainbikes. En hij gebruikt de bikes van Scott hiervoor. Deze keer een Scott Spark RC waar hij zelf de benaming ‘Neon’ aan heeft meegegeven.

Deze XC bike heeft hij met allerlei bijzondere onderdelen opgebouwd met als resultaat niet alleen een opvallend design, maar ook een erg lichte mountainbike. Hij weegt de fiets inclusief pedalen, bidonhouders en Garmin-houder. Dan komt hij met de Scott met dropperpost op 9,67 kg. De Scott zonder dropperpost geeft zelfs maar 8,82 kg aan op de weegschaal. En dat dus voor een fully, een XC bike met voor- en achtervering. Niet slecht!

Hij krijgt dit voor elkaar de lichtste onderdelen bij elkaar te zoeken zonder dat hij de looks uit het oog verliest. Als je moet zeggen welke groepset erop zit, dan is dat al lastig te beantwoorden. Omdat de derailleur grotendeels een SRAM Red XPLR is, zou je kunnen zeggen dat er dus een SRAM groepset op zit. Bijzonder is dan al dat de derailleur uit de ‘road’ serie komt. De groep wordt nog opvallender met de kooi van Kogel, de crank is een Garbaruk XC, de shifters komen bij Zirbel vandaan en de remmen zijn van Trickstuff. Erg gaaf maar ook erg prijzig. Opvallend is ook zeker de in geel gespoten Intend Samurai voorvork. Heerlijke Scott fully!

De verdere onderdelen zijn als volgt:

Frame: SCOTT Spark RC World Cup size Large
Voorvork: Intend Samurai XC 120mm
Stuurpen: Intend Grace CC 90mm
Stuur: Schmolke TLO 730mm
Handvatten: Extralite Hypergrips
Shifter: Zirbel ZShift 01 with dropper button
Additional: SRAM BlipBox hidden in the stem
Bediening voorvork: RockShox TwistLoc Ultimate 3p
Remmen: Trickstuff Piccola Carbon
Schijf: Trickstuff Dächle UL with Kogel bolts
Dropperpost: RockShox Reverb AXS 125mm
Zadel: Björn Setka
Crankset: Garbaruk XC 40T
Pedalen: Xpedo M-Force 8Ti
Ketting: SRAM XX1 Eagle
Cassette: Rotor 11-46T
Derailleur: SRAM Red XPLR with Kogel Kolossos cage
Wielen: Extralite HyperBoost hubs, Sapim CX Super custom polished and 30mm inner width Carbon rims
Banden: Schwalbe Racing Ralph + Ray 2,35”
Latex: Syncros Eco Sealant
Bidonhouder: Björn Skoba
Garmin houder: custom

Meer info via Dangerholm