Crankbrothers Klic HV Mini Floor Pump kun je makkelijk meenemen

Dit merk ken je waarschijnlijk wel van de excentrieke pedalen en schoenen, maar ook voor andere mountainbike accessoires kun je terecht bij Crankbrothers. Zo maken de Amerikanen bijvoorbeeld ook wielen, droppers en pompen. Nu ook een handzame vloerpomp voor onderweg. Check deze Klic HV Mini Floor Pump.

Slangetje met magneetverbinding

Bij een eerste aanblik zie je meteen hoe slim het ontwerp van deze vloerpomp is. Zo is dit kleine formaat pomp van 32,5 centimeter voorzien van een slangetje dat vastklikt met een magneetje. Het slangetje kun je opbergen in het handvat van de pomp. Omdat dit een vloerpomp is, heeft Crankbrothers ook een voetsteuntje op het andere einde geplaatst. Deze heeft ook een rubber voor grip op harde ondergronden. Zo kun je de pomp dus gewoon op de grond zetten, terwijl je pompt. Dat kost veel minder kracht dan met een handpompje.

Als je de pomp niet gebruikt en opbergt, is het ventiel voorzien van een afdekkapje dat je er over draait. De pomp is bedoeld voor tijdens het mountainbiken en zo maken vuil en stof geen kans. De pomp kan overweg met Presta en Schrader ventielen, maar je moet wel even de juiste aansluiting in het slangetje monteren. Banden kun je oppompen tot een druk van 60 psi (ruim 4 bar), dus je mountainbike band krijg je mee op druk. Je kunt de pomp ook demonteren voor reiniging en onderhoud.

De Klic HV Mini Floor Pump is gemaakt van aluminium, weegt 171 gram en is voor € 69,99 van jou.

Meer info bij Crankbrothers.