Commencal met het geheim van Brett Rheeder’s Rampage winst 2022 – video

Grote kans dat je op YouTube veel aanbevolen video’s over Rampage 2022 hebt gezien de laatste dagen. Het is één van de grootste freeride mountainbikewedstrijden ter wereld in de woestijn van Utah. Hoewel sinds een aantal jaar kunstmatige hindernissen onderdeel uitmaken van de afdaling, bestaat het merendeel van de drops en jumps uit natuurlijke hindernissen. In dit artikel alles over de indrukwekkende overwinning van Brett Rheeder, met een korte docu over zijn geheim.

De drie beste pogingen van 2022 – samenvatting

Ooit werd Rampage een aantal jaar gecanceld vanwege de grote risico’s die deelnemers namen, maar sinds 2008 is de wedstrijd vaste prik op de freeride-kalender in oktober. Deelname is alleen op uitnodiging, wat resulteert in enkel toppers en gegarandeerd spektakel. Brett Rheeder gaat er dit jaar – net als in 2018 – met de winst vandoor. Dan te bedenken dat hij in eerste instantie eigenlijk niet wilde ingaan op de uitnodiging van Red Bull. Dat zie je in de volgende video. Bekijk eerst maar eens de zinderende highlights van de podiumplekken.

🥇 Brett Rheeder
🥈 Szymon Godziek
🥉 Brandon Semenuk

Brett Rheeder won samen met Commencal – minidocu

Deze video had ik eigenlijk al voor je klaar staan. Een paar dagen voor Rampage zette Commencal een mini-documantaire over Brett Rheeder online, niet wetende dat hij uiteindelijk zou winnen natuurlijk.

Brett twijfelde of hij moest ingaan op de deelname aan Rampage, met een beschadigde knie als primaire zorg. Zijn fietssponsor wist hem te overtuigen. In een hele korte tijd ontwikkelt hij samen met het engineering team een custom made Rampage mountainbike. In de basis een downhill bike. De Commencal FRS voorzien ze van een paar tweaks waardoor deze geschikter is voor extreme freerides. Bijvoorbeeld door de ombouw naar een Mullet setup met 27,5 inch voorwiel en 26 inch achterwiel.

Deze video brengt mooi in beeld hoe de custom Commencal FRS wordt ontworpen en hoe de voorbereidingen van 2022′ Rampage winnaar verliepen. En verklapt ‘Volume 1’ in de titel dat we nog een vervolg krijgen op deze minidocu?