Colorado Trail – 860 km en 23.000 hoogtemeters – video

‘Avonturier op fiets’ is denk ik de beste omschrijving van het beroep van Lachlan Morton. Een aantal jaar geleden zei hij het het profwielrennen vaarwel, om namens zijn ploeg, EF Education First, op avontuur te gaan. En daarbij kan hij op alle fietsen uit de voeten.

Zo reed hij vorig jaar de gehele route van de Tour de France en was hij te vinden in de meest extreme gravel evenementen. Het maakt niet uit wat Lachlan Morton doet, maar hij doet het altijd volledig selfsupported. En zo reed hij ook de Colorado Trail op de mountainbike. In zijn geval een Cannondale Scalpel fully, met bepakking.

Denver naar Durango – 534 mijl

De Colorado Trail is een route van Denver naar Durango en is totaal 534 mijl. Dat is zo’n 860 km. Hij ligt in het zuidelijke puntje van de Rocky Mountains en dat zie je ook terug in de ruim 23.000 hoogtemeters. In 2019 probeerde Lachlan Morton de snelste tijd op deze trail neer te zetten maar kwam twee uur te kort op de tijd van Neil Beltchenko. Hij reed in 2016 de Colorado Trail in 3 dagen 19 uur en 40 minuten. Drie jaar na zijn eerste poging gaat Morton op voor zijn tweede poging om deze tijd aan te scherpen. Of dit lukt, en hoe hij dit avontuur aangaat is mooi vastgelegd in onderstaande video. De titel ‘A few thousand hours’ is een verwijzing naar de eenzame uren op de fiets, ter voorbereiding op dit avontuur.