Clean! de All in Multitool V3

Mooi vind ik een zadeltasje niet, maar het is wel handig als je met pech komt te staan. En dat ik daar niet de enige in ben die er zo over denkt, blijkt wel uit de All in Multitool. Wel het gemak van gereedschap onderweg, maar geen extra dingen die je aan je fiets monteert. Okay, dat is niet helemaal waar want de All in Multitool moet je wel degelijk op je fiets monteren. Alleen is deze heel netjes weggewerkt in de as van je crank. Als je crank hiervoor geschikt is.

Tools, kettingpons en missing link

Het tooltje is zo simpel, dat je het ook zelf had kunnen bedenken. Dan had je er wel op moeten komen uiteraard. De tool past dus in de holle ruimte van je trapas. Enige dat je moet doen is een stalen ringetje op de rand lijmen, zodat de tool met magnetische rand er in kan worden geplaatst. Het tooltje heeft een doorsnee van 21 mm en is 112 mm lang. Aan het uiteinde zit een houder voor bitjes, en halverwege een opslag voor 4 van deze bitjes. Zat er bij de versie 2 nog twee kleine magneetjes voor de twee schakels van een missing link op de tool, helaas zitten deze er bij versie 3 niet meer op. De tool bestaat dus ook al eventjes. De kop waar je de bitjes in plaatst kan je een kwartslag draaien. Dit maakt het losdraaien van een boutje een stuk makkelijker. Die bitjes zijn de standaard bitjes zoals je ze zelf waarschijnlijk ook in de gereedschapskoffer hebt zitten. Je kan dus vrij eenvoudig wisselen en zelf bepalen welke bitjes (en dus tools) je meeneemt. Standaard worden er inbus 3,4,5 en 6 meegeleverd en ook een Torx T25 en kruiskop-bitje zitten erbij.

Het kapje dat op het eind zit, heeft dus een magnetische ring zodat hij vast in je as blijft zitten. Aan dit kapje zit ook een kettingpons. Althans, dat kan je er van maken. Hiervoor schroef je het ronde kapje van de tool, en met behulp van de bitjes en het andere deel van de tool kan je de schakel van je ketting losdraaien. Moeilijk uit te leggen, maar gelukkig is er ook beeld van. Zie het filmpje onderaan dit artikel.

Shimano en Sram compatible

De tool is verkrijgbaar voor DUB, GXP en BB30 cranks van Sram en de Hollowtech cranks van Shimano. Mocht je een andere crank hebben kan je All in Multitool contacten voor de mogelijkheden. Op de video zie je trouwens nog de versie 2, maar ze vekopen nu alweer versie 3. Kosten van het tooltje zijn € 67,90. Alle details en specs kan je vinden op de website van de All in Multitool.