Check de custom LAB 71 frames voor Cannondale Factory Team

Na een succesvol jaar voor het Cannondale Factory Racing Team met veel podium plaatsen besloot Cannondale dat de fietsen maar is naar de dokter moesten. Niet naar de dokter omdat er iets mis is met de fietsen maar naar de dokter voor een complete make over.

Doktor Bobby, de maestro achter het ontwerp

De LAB 71 fietsen waarmee het team rijdt zijn onder handen genomen door de maestro van het custom painten binnen Cannondale; Rob Nicholas heet op Insta ook wel Doktor Bobby. Bob kreeg van Cannondale de opdracht om de mountainbikes een make over te geven en dat is best goed gelukt. Een mooi detail van het ontwerp is ook vindt ik het woord “lefty” dat geschilderd is op de zoals het woord al zegt de enkele linker vering. 

Vier unieke frames

Voor het nieuwe custom ontwerp heeft Rob de vier hoofdtinten gebruikt van de CFR-kleding waar de rijders in rijden. Hiermee is hij aan de slag gegaan. De uitkomst zijn vier verschillende frames met vier verschillende hoofdtinten op verschillende plekken van de frames. Alle frames zijn dus honderd procent uniek van elkaar. De fietsen zijn dit hele seizoen nog te bewonderen bij wedstrijden en zullen er dan ook zeker tussenuit springen. 

Meer bij Cannondale.

Foto’s door Cannondale (Tim Wilkey / Michele Mondini)