Canyon Sender CFR in Troy Lee Designs limited edition

Als volger van de World Cup downhill heb je het diepe groen op de kleding en bikes van Canyon CLLCTV Pirelli Downhill Team mogelijk al door het beeld zien schieten. In Lourdes reed het team voor het eerst op de nieuwe Canyon Sender CFR in de kleuren en kleding van het Amerikaanse Troy Lee Design. Het Jungle-kleurenschema op die bikes en kleding kan nu ook van jou zijn, want Canyon verkoopt de Sender CFR TLD nu in limited edition.

Designer Troy Lee vertelt op zijn website over de samenwerking: “We werken al vijf seizoenen samen met het Canyon Factory DH Team en toen de Canyon bikes bij mij werden geïntroduceerd wilde ik meteen aan de slag met custom paint job. De lijnen van het frame zijn daarvoor heel goed, waardoor ik het ontwerp mooi kan doortrekken naar de race-kits.” Troy Lee probeert in zijn ontwerpen altijd snelle looks te verwerken, zowel in de pit als on track, vertelt hij verder.

De Canyon Sender CFR TLD limited edition heeft dezelfde frame-specificaties als de andere Sender-modellen van de Canyon. Ook is deze gelimiteerde editie verkrijgbaar in een Mullet-uitvoering (maten S t/m L waarbij het achterwiel 27.5 en het voorwiel 29 inch is). De versie met twee twenty-niners wielen is er in de maat M t/m XL. Beide modellen zijn voorzien van RockShox Boxxer Ultimate RC2 voorvork met 200 mm veerweg en een RockShox Super Deluxe Ultimate achterdemper. Verder vind je op de bikes een SRAM X01 DH-afmontage en DT Swiss FR 560 met 240 EXP naaf als wielset.

Beide modellen hebben een prijs van € 6.499,- en zijn verkrijgbaar via de Canyon.